Aktier: Grækenland tyngede investorerne i Europa

Grækenland tyngede de europæiske aktiemarkeder fredag efter torsdagens IMF-udvandring fra et møde med det gældstyngede land og EU-præsident Donald Tusks løftede pegefinger til landet.

Læs mere
Fold sammen

Efter to dage med stigninger endte de europæiske aktier - målt på det brede Stoxx 600-indeks - med et fald på 0,9 pct. til et niveau omkring 389, stort set som sidste fredags indeks 391.

Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg hos Carnegie, vurderede over for Bloomberg News, at han begynder at blive bekymret for markedet.

- Som investor er man fanget i et dilemma for øjeblikket, sagde han og forklarede:

- Man kan ikke gå i obligationer som beskyttelse. Og du er bange for aktiemarkedet på grund af Grækenland og den amerikanske centralbank, der nærmer sig sin første renteforhøjelse. Derfor er mange investorer meget frustrerede og ved ikke, hvor de skal placere deres midler, sagde han.

Uroen i Grækenland afspejlede sig også i de græske aktier. ASE-indekset i Athen faldt med 6 pct. efter et fald torsdag på 8 pct. Og der var flere græske aktier placeret i bunden af Stoxx 600.

Dybest faldt Alpha Bank og Nationalbank of Greece, der satte sig langt over 10 pct. til 28,8 eurocent og 1,10 euro. Mens bettingselskabet OPAP og Hellenic Telecom faldt henholdsvis 9,6 pct. og 7,5 pct.

Den franske producent af flytilbehør Zodiac Aerospace var første ikke-græske indslag på bundlisten med et fald på 5,3 pct. til 31 euro. Selskabet meldte, at det sandsynligvis ikke vil være i stand til at nå indtjeningsmålet i regnskabsåret 2014/2015.

Internetspillefirmaet Bwin.party, der ikke er i Stoxx 600, fik en kursøretæve på omkring 7 pct. til 98 pence efter meddelelsen om, at to af selskabets aktionærer vil sælge aktier i firmaet.

Blandt de omkring 60 aktier, der steg i Stoxx 600-indekset, var to danske i top.

GN endte øverst med en stigning på 3,7 pct. og TDC på tredjepladsen med et plus på 2,2 pct.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk