Aktier: FLSmidth tager fokus i rødt marked

Der er udsigt til en rød åbning på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor der blandt de store selskaber i C20 særligt vil være fokus på ingeniørkoncernen FLSmidth, der kommer med regnskab omkring middagstid.

Læs mere
Fold sammen

Siden der blev lukket for handel tirsdag, faldt det amerikanske aktiemarked, og selv om futures peger en smule op onsdag morgen, er der formentlig udsigt til en rød åbning, da der på de asiatiske børser er negativ stemning over stort set hele linjen.

Dermed er der lagt op til en modsat retning i forhold til tirsdag, hvor stigende oliepriser var med til at give en stigning på 0,6 pct. i C20 Cap-indekset, som lukkede i indeks 1014,37.

FLSmidth, der blandt andet sælger produkter og ydelser til mineselskaber, vil i sit regnskab for første kvartal være ramt af, at sektoren i øjeblikket har det svært, hvilket får de store selskaber til at holde igen med investeringerne.

Analytikerne vil blandt andet have fokus på, hvordan det går i den del af forretningen, der har med service at gøre.

- Jeg vil især holde et vågent øje med serviceaktiviteterne, hvor konkurrenterne har meldt om en svag udvikling. Og det burde jo ellers være det sikre ben for leverandørerne til minesektoren.

- Men de store mineselskaber holder sig tilbage og vender hver en krone. Der er benhårdt pres på selskabernes cash flow, og de presser deres underleverandører, alt hvad de kan, siger aktieanalytiker Klaus Kehl fra Nykredit.

Tirsdag varmede investorerne op til regnskabet ved at sende FLSmidth-aktien op med 3,2 pct. til 248,90 kr.

I en anden sektor kan der komme fokus på bioteksekselskabet Genmab, da en registreringsansøgning for udvidet brug af kræftmidlet Arzerra har fået tildelt såkaldt priority-review-status hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, hvilket forkorter sagsbehandlingstiden markant.

BANKER UNDER LUP

Der kan også komme fokus på flere af de danske banker. Storbanken HSBC har ifølge Bloomberg skåret i kursmålet for Nordea-aktien, så det nu lyder på 67,77 kr. mod tidligere 76,29 kr. Nordea-aktien lukkede tirsdag i 61,15 kr.

HSBC har også haft kig på Danske Bank, hvor kursmålet er skåret med 11 kr. til 191 kr. for aktien, som tirsdag lukkede i 181,50 kr. HSBC's anbefaling for begge aktier er "hold".

I samme sektor har Jyske Bank fået barberet sit kursmål til 320 kr. fra 345 kr. hos den amerikanske storbank JPMorgan, som fortsat har anbefalingen "overvægt" for aktien, som tirsdag lukkede i 255,40 kr.

GN OG WDH MED KONKURRENTNYT

Fra morgenstunden har der været tal fra verdens største høreapparatvirksomhed, Sonova, der er konkurrent til William Demant og GN Store Nord.

Sonova kommer ud af regnskabsåret 2015/2016 med en omsætning på 2,07 mia. schweizerfranc og et driftsoverskud på 430,6 mio. schweizerfranc, hvilket ifølge Bloomberg er nogenlunde på linje med aktieanalytikernes forventninger.

For 2016/2017 venter det schweiziske selskab en omsætningsvækst på 4-6 pct., mens driftsoverskuddet forventes at stige 3-7 pct.

ALK FINDER DANSK TOPCHEF

Blandt selskaberne uden for C20 har der været nyt fra allergivirksomheden ALK-Abelló, der har ansat danskeren Carsten Hellmann som topchef, efter at man tidligere på året sagde farvel til Jens Bager.

Den nye direktør kommer fra en stilling i Merial, der er en del af franske Sanofi og arbejder med sundhedsprodukter henvendt mod dyr.

Fra morgenstunden har der været regnskab fra biotekselskabet Zealand Pharma, der kommer ud af første kvartal med et driftsunderskud på 64,7 mio. kr., hvor højere omkostninger til forskning og udvikling var med til at øge underskuddet med omkring 8 mio. kr.

I løbet af onsdagen vil der desuden være regnskaber fra modekoncernen IC Group, biotekselskabet og Veloxis, Nordjyske Bank samt plastkoncernen Rias.