Aktier: FLSmidth hiver eliteindeks i lille plus

Rentefald på obligationsmarkederne fredag og en rentenedsættelse i Kina søndag har skabt en positiv stemning på langt de fleste aktiemarkeder.

Euro Stoxx-indekset steg med hele 2,62 pct. fredag, men mandag sker da ikke det store, da det tyske Dax-indeks stiger marginalt, mens Euro Stoxx 50 falder 0,2 pct. ligesom franske Cac 40.

Herhjemme stiger C20 Cap-indekset 0,2 pct., ført an af FLSmidth, der overraskede de fleste investorer fredag - herunder en række hedgefonde, som havde shortet aktien - med et stærkt regnskab. Mineleverandøren stiger 2,3 pct. til 301,90 kr. på en makrofattig dag uden væsentlige nøgletal.

Derudover er der ingen af virksomhederne i C20 Cap-indekset, der kommer med regnskab før tirsdag, hvor Carlsberg og Pandora fremlægger præstationen i første kvartal.

Det er der dog også allerede varmet godt og grundigt op til, for begge aktier har fået hævet kursmålet af flere finanshuse i den seneste tid

JP Morgan løfter mandag kursmålet for bryggeriet til 530 kr. fra 425 kr. og fastholder anbefalingen "underweight". ABG Sundal Collier løfter kursmålet til 650 kr. fra 530 kr. og fastholder anbefalingen "hold". Carlsberg B stiger 0,7 pct. tidligt mandag til 626 kr.

Pandora fik derimod en stribe nye kursmål i sidste uge, og fredag var der indsamlet fire nye kursmål for smykkeselskabet, der i sidste uge oplyste markedet om en skatteregning på 995 mio. kr. på grund af en sag om transfer pricing. Trods sagen fortalte Jyske Bank fredag, at Pandora meget vel kan komme med en opjustering i forbindelse med regnskabet tirsdag. Pandora stiger 1 pct. til 700,50 kr.

I den maritime del af eliteindekset er der tiltagende rygter om, at Mærsk er tæt på at bestille 11 nye gigantskibe med en kapacitet til at transportere 20.000 teu (20-fods containere) hver, og konglomeratets B-aktier stiger 0,3 pct. 13.330 kr.

Tre af de tunge drenge i det danske eliteindeks; Coloplast, TDC, DSV er alle kommet med regnskab for første kvartal, og det har fået Økonomisk Ugebrev Formue til at begå en mindre analyse af selskabernes aktuelle værdisætning.

Analyserne er faldet mest fordelagtigt ud for DSV, som ugebrevet mener handles med en uretfærdig rabat i forhold til udenlandske konkurrenter. DSV lukkede fredag i 229 kr. og er siden nytår steget med 21,7 pct.

Til gengæld mener ugebrevet, at Coloplasts markedsværdi er løbet fra selskabets fundamentale værdi.

- En markant højere værdiansættelse end hos sammenlignelige konkurrenter og en stigning i aktiekursen, som de seneste to år ikke har stået i et rimeligt forhold til den bagvedliggende vækst i indtjeningen, tænder advarselslamperne, skriver Økonomisk Ugebrev Formue om Coloplast, der handles uændret i 519 kr. tidligt mandag.

TDC er heller ikke populær hos Økonomisk Ugebrev Formue i øjeblikket, da regnskabet i sidste uge viste, at teleselskabets forretningsomfang - renset for en stort milliardopkøb i Norge - svinder.

- Aktien handler til en P/E på 13 for 2015, og det er i vores øjne ikke billigt for en forretning i tilbagegang, konkluderer ugebrevet, der vil se en bedring i konkurrencesituationen på mobilområdet, før vurderingen af TDC skal revideres igen. TDC stiger 0,2 pct. til 49,32 kr.

Mandag morgen er der kommet kommer der periodemeddelelse fra Copenhagen Network, som fastholder forventningerne til hele året, mens tre mindre banker - Totalbanken, Møns Bank, Jutlander Bank - kommer med regnskab for første kvartal senere på dagen.