Aktier: Asiatiske aktier rasler ned som følge af den græske ustabilitet

De asiatiske aktier er faldet markant mandag, hvor investorerne søger i ly i mere sikre aktiver.

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktier er faldet markant mandag, hvor investorerne søger i ly i mere sikre aktiver, mens konsekvenserne af en potentiel græsk exit fra eurozonen overvejes. Den Europæiske Centralbank frøs søndag niveauet for nødhjælp til rådighed for græske långivere.

Aktierne i Shanghai falder til trods for, at den kinesiske centralbank i weekenden endnu en gang sænkede renten. Det var den fjerde kinesiske rentenedsættelse siden november, og kommer efter efter det største to-ugers-fald på det kinesiske aktiemarked siden 1996.

- Kinesiske politiske beslutningstagere skal passe på med at sænke renten som reaktion på kortsigtede bevægelser i markederne, men jeg tror dog, at de har lettet på renten som følge af underliggende, fundamentale bekymringer. Vi har allerede set, at de tidligere rentenedsættelser ikke rigtig har haft den ønskede effekt, og de økonomiske data har ikke forbedret sig væsentligt, siger Frederic Neumann, co-leder af Asian economic research hos HSBC Holdings i Hongkong til Bloomberg TV.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 1,6 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 2,2 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 1,9 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 2,2 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 2,3 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 1,4 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 3,75 og 3,36 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et et minus på 2,68 pct.