Aktier: Amerikansk futuresfald efter Kina-data og mandags-frihjul

De amerikanske aktieinvestorer kørte på frihjul mandag på Wall Street. Handlen var præget af Columbus Day, som holdt mange markedsdeltagere væk fra markedet, men alligevel lykkedes det at holde den positive undertone.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag morgen er begejstringen aftaget efter skuffende kinesiske importdata. De amerikanske aktiefutures handles ved 6.15-tiden tirsdag morgen med fald på omkring 0,1 pct.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et plus på godt 0,1 pct. til 2017,46. De tunge aktier i Dow Jones steg knap 0,3 pct. til 17.131,86, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på knap 0,2 pct. i 4838,64.

Omsætningen lå en del lavere end normalt på grund af fejringen af Columbus Day, der fik mange investorer til at trække weekenden ud med en ekstra dag. Der blev omsat 560 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsens omsætning løb op i beskedne 1,2 mia. aktier.

Samtidig afventes ugens mange kvartalsregnskaber, der vil geare sæsonen op i højere omdrejninger, og tirsdagens skuffende kinesiske data var endnu ikke kendt.

- Så længe indtjeningen er fair eller bedre end forventet, tror jeg, at det vil være OK. Lige pludselige siger alle, at det ikke står så slemt til med Kina. De nye vækstøkonomier kommer tilbage, og oliepriserne kommer tilbage. Jeg tror, vi kommer en tand højere, lød det fra analytiker Andrew Brenner fra National Alliance Capital Markets i New York over for Bloomberg News.

Blandt andre Johnson & Johnson, Intel Corp. og JPMorgan Chase fremlægger regnskaber i ugens løb.

Oven på weekendens kommentarer til den kommende amerikanske renteforhøjelse fra diverse topfolk i Federal Reserve, var det mandag Atlanta-Feds chef Dennis Lockhart og Chicago-Feds Charles Evans tur til at tale.

Men der var ingen overraskelser at hente, da der bare bare tale om gentagelser af tidligere - omend stærkt modstridende - udtalelser, idet Dennis Lockhart plæderede for en renteforhøjelse i slutningen af året, mens Charles Evans' synspunkt går på en udskydelse af forhøjelsen vil være bedst på grund af den lave inflation.

De defensive sektorer gjorde det bedst i S&P med forsyningsselskaberne i top. Sektoren har en tendens til at tiltrække investorer i et lavrente miljø, hvilket er blevet understreget efter sidste uges relative rentestatiske referat fra Federal Reserves seneste pengepolitiske møde.

Modsatte lå energisektoren med fald, efter et 5 pct.s prisfald i oliemarkedet forårsaget af blandt andet gevinsthjemtagning efter offentliggørelsen af en rekordstor olieproduktionen i Opec i september.

Softwareselskabet EMC har modtaget et bud fra computerproducenten Dell, der er klar til at lægge 67 mia. dollar på bordet for aktierne i EMC. Handlen inkluderer en "go shop"-klausul, der giver EMC 60 dage til at finde et bedre tilbud fra potentielle købere. Aktie steg 1,8 pct.

Eli Lilly opgav et studie med en hjertemedicin i fase tre på grund af manglende medicinsk effekt. Studie-floppet kommer til at koste op imod 90 mio. dollar, eller 5 cent per aktie, i sit fjerde kvartal. Eli Lilly-aktien faldt 7,8 pct.

Også mikroblok-koncernen Twitter fik ørerne i maskinen med et fald på 6 pct. efter at online-magasinet Re/code skrev, at mikro-blog vil offentliggøre nedskæringer i løbet af ugen.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk