Aktier: Alle eliteaktierne rykker opad fra start

Det danske aktiemarked er som ventet lagt fra land i positivt terræn på en torsdag, hvor der på den danske scene er knapt med selskabsnyheder eller regnskabsmeddelelser. Dem er der til gengæld rigelig af uden for Danmark.

Læs mere
Fold sammen

I løbet af torsdagen kommer der således kvartalstal fra en hel stribe europæiske og amerikanske selskaber, som flere danske virksomheder har interesse i at følge.

Herhjemme stiger det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,9 pct. til 1065,32 efter kort tids handel. Desuden stiger alle 20 selskaber i eliteindekset.

På den danske selskabsside var Danske Bank onsdag i fokus på grund af sit regnskab for første halvår, og torsdag stiger Danske Bank-aktien 1,7 pct. til 216,70 kr.

 

Regnskabet var generelt flot og indeholdt en opjustering, hvilket markedet bifaldt. Efter regnskabet har flere børshuse haft lommeregneren fremme for at analysere Danske Bank-aktien.

For eksempel har Morgan Stanley og JPMorgan Chase begge sat et nyt kursmål på 230 kr. efter løft på henholdsvis 10 kr. og 5 kr.

Samtidig har Nordea løftet til 245 kr. fra 235 kr., Credit Suisse har løftet til 229 kr. fra 219 kr., mens franske Exane BNP Paribas har hævet med 8 kr. til 150 kr.

Carlsberg kan se negative elementer i regnskabet fra konkurrenten Sabmiller, mener Alm. Brand Markets. Sabmiller oplevede et fald i det sammenlignelige salg på 1 pct. i seneste kvartal og skuffede dermed markedet, især på grund af udfordringer i Europa, som også er et af Carlsbergs store områder. Den danske bryggeriaktie lægger dog ud med et løft på 0,3 pct. til 630,50 kr.

Novo Nordisk, der stiger 1 pct. til 403,10 kr., vil komme til at kigge mod kvartalsregnskabet fra den amerikanske konkurrent på insulinmarkedet, Eli Lilly. Regnskabet for andet kvartal bliver præsenteret i løbet af torsdagen.

I en anden branche stiger FLSmidth 0,8 pct. til 335,60 kr. Det sker, inden et par af ingeniørkoncernens branchefæller offentliggør regnskab.

Finske Metso vil gøre status for udviklingen i andet kvartal med ledsagende kommentarer om udsigterne i markedet for mineudstyr. Senere torsdag følger regnskabet fra amerikanske Caterpillar, hvis gravemaskiner også bruges af mineselskaberne.

Coloplast, der stiger 1 pct. til 488,50 kr., kan kigge mod regnskaber fra amerikanske konkurrenter som Boston Scientific og CR Bard. Sidstnævnte, der er blandt Coloplasts største konkurrenter på markedet for inkontinensprodukter, offentliggør dog først regnskab efter amerikansk børslukketid.

Torsdagens eneste regnskab herhjemmefra skal findes blandt sidepapirerne, hvor den islandske protesevirksomhed Össur kommer med tal for andet kvartal. Det sker dog først efter dansk børslukning. Torsdag morgen ligger Össur-aktien uændret i 24,30 kr.