Frank Jensens afløser: Jeg har også svigtet

Lars Weiss har overtaget overborgmesterposten i København efter Frank Jensens farvel. To gange har han overværet krænkelser, men er gået sin vej.

Lars Weiss (S) ankommer til Socialdemokratiets krisemøde om overborgmester Frank Jensens (S) krænkelser af kvinder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Jeg er en krænker, sagde Frank Jensen på et sent pressemøde søndag aften på rådhuset i København, og dagen efter besluttede han at trække sig.

Nu sidder Lars Weiss ved skrivebordet i borgmesterkontoret som fungerende overborgmester. Men også han har svigtet, siger han nu selv til DRs Aftenshowet mandag aften. Han har ikke ført hånden, lyder det, men han har set til uden at gøre noget.

»Der var to tilfælde, hvor jeg oplevede, at en kvinde blev krænket, hvor jeg ikke greb ind. Det er næsten for billigt at skyde det over på kulturen. Men der har jeg da svigtet,« sagde lars Weiss i Aftenshowet – og fortsatte:

»Jeg vendte ryggen til og gik videre. Jeg ved ikke, om det har været kujonagtigt, eller hvad det var«.

Ifølge Lars Weiss skulle det være sket på hans tidligere arbejdsplads samt ved et stort møde i Aalborg.

I interviewet roser han den bevægelse, som blandt andre tre kvinder har været med til at rulle i gang.

Lars Weiss taler desuden om, at man ifølge ham er medskyldig, hvis man ser passivt til.

Weiss har endnu ikke besluttet, om han vil gå efter borgmesterposten senere hen. Lige nu er han blot fungerende borgmester i byen. Siden i går har der været en række analyser af og gætterier om, hvem der bliver den næste borgmester. Den gætteleg deltager også Berlingskes Bent Winther i her.

Frank Jensen gik i går efter en række sager, hvor kvinder gennem mange år har beskyldt ham for krænkelser. Flere af sagerne erkender han og undskylder for.