Yahoo! tæt på salg til tele-kæmpe

Amerikanske Verizon er ifølge nyhedstjenesten Bloomberg meget tæt på at købe den hensygnende søgemaskinekæmpe Yahoo!

Topchef i Yahoo! Marissa Mayer står til at få nye ejere inden for få dage, erfarer nyhedstjenesten Bloomberg. Telegiganten Verizon skulle være klar til at annoncere overtagelsen af det kæmpende internetselskab inden for få dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere bydere i løbet af juli har cirklet om internetselskabet Yahoo!, erfarer Bloomberg nu, at telekæmpen Verizon nærmer sig et opkøb af selskabet, og at den endelige overtagelse vil blive offentliggjort inden for få dage.

Ifølge tidligere endnu ubekræftede rygter lander salgsprisen på 4-5 mia. dollar.

Yahoo! har levet en omtumlet tilværelse de seneste år, hvor der kun har været meget få lyspunkter. Selskabet er født ud af internetæraen og var i lang tid en magtfaktor på søgemaskinemarkedet, der i dag totalt domineres af Google.

Yahoo! hentede for år tilbage sin nuværende topchef, Marissa Mayer, fra netop Google, og selvom aktionærerne havde store forventninger til den unge Mayer, så har hun ikke været den frelser, som Yahoo! havde brug for.

I stedet annocerede Marissa Mayer i februar, at Yahoo! ville overveje strategiske muligheder for sin kerneforretning, der blandt andet består af nogle nyhedstjenester, en mailtjeneste og altså søgemaskinen. Deadline for bud på koncernen var mandag d. 18. juli, og ifølge Bloomberg var der dengang fem bydere på Yahoo! Det drejede sig om Verizon, teleselskabet AT&T, rigmanden Dan Gilbert i samarbejde med Berkshire Hathaway, Vector Capital Management i samarbejde med Sycamore Partners og slutteligt kapitalfonden TPG Capital.

Verizon har hele vejen igennem været tippet som en af favoritterne til at overtage Yahoo!, og det lader altså nu til at ske inden for få dage, hvis man skal tro Bloombergs kilder.