Nedturen fortsætter for web-pioneren Yahoo

Yahoo fik i første kvartal et underskud på næsten 100 millioner dollar og omsætningen falder.

Arkivfoto: Yahoo CEO Marissa Mayer. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Internetpioneren Yahoo står ikke med de bedste kort på hånden i sit forsøg på at finde en køber af selskabet.

I første kvartal fik Yahoo et underskud på 99 millioner dollar, mens omsætningen faldt 11 procent til 1,09 milliarder dollar, oplyser selskabet tirsdag aften. I de første tre måneder sidste år havde Yahoo til sammenligning et overskud på 22 millioner dollar.

Selv om Yahoo er blandt de mest kendte navne på internettet, er selskabet faldet bagud de senere år i konkurrence med succesfirmaer som Google og Facebook, der begge tiltrækker langt flere annoncer på deres websider end Yahoo.

De store aktionærer i Yahoo har kritiseret ledelsen for manglende handling, og det fik i februar selskabet til at sætte sin kerneforretning til salg.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Verizon Communications favorit til at overtage Yahoo, men på det seneste har den britiske avis Daily Mail også været nævnt som en mulig køber ifølge rygter i medierne.

I tirsdagens kvartalsregnskab udtaler Yahoos koncernchef, Marissa Mayer, at ledelsens topprioritet fortsat er at have "fokus på processen med de strategiske alternativer".

Men hun giver ingen detaljer om forsøget på at finde en ny ejer, eller om der er indledt forhandlinger med en eventuel bejler.

Marissa Mayer har i sine fire år som topchef kun gjort små fremskridt i sit forsøg på at vinde markedsandele tilbage fra Google og Facebook.