Volvo slog lave forventninger i andet kvartal

Det svenske industrikonglomerat Volvo slog forventningerne til andet kvartal på bundlinjen på trods af en let skuffende toplinje.

Driftsresultatet endte på 3,26 mia. skr., hvilket til gengæld overgik analytikernes forventninger Fold sammen
Læs mere
Foto: SHI TOU

Omsætningen endte på 72,75 mia. skr., hvilket var en smule lavere end den forventede omsætning på 73,4 mia. skr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt. Der er tale om et markant fald i forhold til 2012, hvor omsætningen i andet kvartal endte på 82,9 mia. skr.

Driftsresultatet endte på 3,26 mia. skr., hvilket til gengæld overgik analytikernes forventninger om et driftsoverskud på 2,81 mia. skr., mens resultatet før skat endte på 2,88 mia. skr., et godt stykke højere end estimatet på 2,28 mia. skr.

Begge poster er faldet betydeligt i forhold til andet kvartal af 2012, hvor driftsresultatet endte på 7,71 mia. skr, og resultatet før skat endte på 6,8 mia. skr.

- I løbet af andet kvartal har svag efterspørgsel på de globale markeder ramt Volvo Construction Equipments salg. Til gengæld er nedgangen i det kinesiske marked stabiliseret og efterspørgslen stabil på et lavere niveau, siger Olof Persson, administrerende direktør hos Volvo, og fokuserer i sin beretning i regnskabet på, at Volvo fremover skal forsøge at være profitable i svækkede markeder.