Visa lancerer rival til MobilePay

En nye løsning fra Visa skal konkurrere med MobilePay i Danmark.

Foto: PHILIPPE WOJAZER

Det store, internationale kreditkortselskab Visa er nu klar med en rival til MobilePay i Danmark. Visa Direct hedder løsningen. Det skriver selskabet i en pressemeddelse.

Løsningen skal rulles ud i hele Europa, skriver Visa.

Visa Direct skal tilbydes til bankerne, som udsteder Visa-kortet til forbrugerne. Vælger bankerne at tilbyde løsningen kan kunderne sende penge til virksomheder og til privatpersoner - et marked, som Danske Banks MobilePay ellers har siddet tunget på herhjemme.

»I årtier har Visa vist vejen ved at ændre måden, man betaler i butikker og online. Nu har vi mulighed for at ændre den måde forbrugere og virksomheder betaler til hinanden - på hurtig, bekvem og sikker vis,« siger Mike Lemberger fra Visa i en pressemeddelelse.

Der er endnu ikke nogle kunder i Danmark, som kan benytte Visa Direct herhjemme. Over de kommende uger og måneder skal Visa forsøge at overbevise de danske banker om, at det giver mening at anvende Visa Direct.

Det store salgsargument bliver, at Visa Direct kan benyttes til at sende penge hurtigt afsted på tværs af landegrænser.

I pressemeddelelsen fremgår det, at de indleder et samarbejde med Nets-rival Worldpay for at udbrede Visa Direct til virksomheder i hele Europa.

»Betalingslandskabet har i de senere år ændret sig dramatisk, fordi både butikker og forbrugere forventer at kunne foretage en betaling på egne vilkår – uanset om betalingen skal ske øjeblikkeligt i realtid eller ved at bruge en bestemt metode,« siger Dave Glaser, som er chief product officer hos Worldpay.