Verdens bedst sælgende telefon kommer i ny og livsforlænget udgave

Fremtiden er nu sikret for verdens bedst sælgende mobiltelefon til dato, Nokias 3310, der i foråret genopstod i ny udgave.

Nu er den her - igen igen: Nokia 3310 kommer om to uger i en ny udgave, der kan gå på 3G-mobilnettet og med lidt større plads mellem tasterne. Foto: HMD Global Fold sammen
Læs mere

Fremtiden er nu sikret for verdens bedst sælgende mobiltelefon til dato, Nokias 3310, der i foråret genopstod i ny udgave.

Selskabet bag den nye produktion af Nokia-telefoner, HMD Global, er nemlig klar med en 3G-udgave af den ikoniske telefon. Dermed risikerer den ikke at gå død, når teleselskaberne inden for angiveligt få år lukker for GSM-mobilnettet, som den første, redesignede Nokia 3310 var koblet til, fordi der er brug for mobilpladsen til de nyere smartphones og deres enorme dataforbrug.

Jo, jo, Snake er stadig med

Nokia 3310 3G kommer til salg i Norden fra 10. oktober til en pris på 499 kroner. 3G-modellen ligner til forveksling den Nokia 3310, som nærmest overtog rampelyset, da verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i slutningen af februar blev holdt i Barcelona i det nordøstlige Spanien.

Den oprindelige 3310 kom frem i 2000, og allerede to år senere var den Sveriges mest købte mobiltelefon. I 2005 ophørte produktionen. Da havde Nokia 3310 solgt i 126 millioner eksemplarer.

Nokia 3310 3G, som kommer i fire farver, er til dem, der ikke har brug for de meget avancerede funktioner - om end man kan spille det klassiske mobilspil Snake. Den nye model har lidt mere plads mellem knapperne, så det er lettere at ringe og skrive SMS- eller Twitter-beskeder.

Også topmodellen Nokia 8 er klar

Man kan nu ændre på ikonernes farver og placering på skærmen, hvad man ikke kunne på forårets 3310-model.

HMD lover, at batteriet kan klare op til 6,5 timers taletid eller holde i 27 dage, hvis telefonen bare ligger tændt uden at blive brugt.

Også 10. oktober kommer HMDs toptelefon, Nokia 8, til salg i Danmark. Det er en Android-telefon med hele 128 gigabyte lagerplads og seks gigabyte RAM-arbejdshukommelse. Prisen bliver 4.800 kroner, og telefonen rummer bl.a. en såkaldt »bothie«-funktion, hvor man kan tage en selfie, som både aktiverer front- og bagsidekameraet, så man får to billeder i ét. Desuden har Nokia 8 den særlige 360-graderslyd.