Tysker bliver ny mand i spidsen for Brøndby

Den børsnoterede fodboldklub Brøndby IF har indgået aftale med tyske Alexander Zorniger, der bliver cheftræner for Brøndby IF's Alka Superliga-hold per 1. juni 2016.

Foto: THOMAS EISENHUTH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby IF har indgået aftale med Alexander Zorniger, der bliver cheftræner for Brøndby IF's Alka Superliga-hold per 1. juni 2016.

Der er indgået en funktionæraftale med Alexander Zorniger, dog således at aftalen ikke kan opsiges de første to år, oplyser fodboldklubben i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag.

48-årige Alexander Zorniger kommer fra Tyskland, hvor han tidligere har været cheftræner for blandt andet VfB Stuttgart og RB Leipzig.
Sportsdirektør Troels Bech fortæller om valget af den kommende cheftræner:

- Alexander Zorniger opfylder vores ønsker om at skabe en aggressiv, medrivende og pressende holdindsats, og hans evne til at skabe et boldbesiddende mandskab med iver efter at komme fremad har været afgørende for vores valg, siger Troels Bech og fortsætter:

- Alexander har erfaring fra alle niveauer i tysk fodbold, herunder også Bundesligaen, og er eksponent for den positive bølge i tysk fodbold i de senere år. Alexander er ligeledes valgt for sin tilgang til spillet og spillerne, og vi har fuld tiltro til hans evne til at udvikle spillere til deres næste niveau.

Den kommende cheftræner glæder sig ligeledes over rollen som kommende cheftræner for Brøndby IF. Alexander Zorniger fortæller blandt andet:

- Jeg ser frem til at møde spillerne og trænerstaben, men lige nu og her skal jeg bruge de næste par uger på at klare alt det praktiske med at flytte mine sager fra Tyskland til Danmark, og så glæder jeg mig til at komme i gang med den nye sæson, lyder det fra Alexander Zorniger.

Den kommende cheftræner afløser Auri Skarbalius, der har siddet midlertidigt på posten siden marts, hvor Thomas Frank opsagde sin stilling, efter at den daværende bestyrelsesformand Jan Bech Andersen havde kritiseret ham på et debatforum for klubbens fans.