Tysk komité undersøger Opel for måske ulovlig udstødning

Opel erkender, at motoren i den tyske bilproducents populære model Zafira periodevis frakobler et udstødningssystem, oplyser den tyske transportminister, Alexander Dobrindt.

Opel erkender, at motoren i den tyske bilproducents populære model Zafira periodevis frakobler et udstødningssystem, oplyser den tyske transportminister, Alexander Dobrindt. (EPA/CYRIL ZINGARO) Fold sammen
Læs mere
Foto: CYRIL ZINGARO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilproducenten, som er et datterselskab til amerikanske General Motors, er i øjeblikket under en tysk undersøgelseskomites store lup.

Komiteen har bedt Opel fremskaffe yderligere oplysninger om CO2-udledningen fra Zafira. Den har også bedt om oplysninger om modellen Astra.

Den tyske bilfabrikant fortæller, at filtre ved udstødningen slås fra ved bestemte hastigheder og lufttryk for at beskytte motoren, siger Dobrindt.

»Undersøgelseskomiteen er i tvivl, om denne praksis kan retfærdiggøres af, at motoren skal beskyttes,« siger ministeren.

Sagen har en anden karakter, end den skandale Volkswagen står midt i, efter at amerikanske myndigheder sidste år afslørede, at VW havde indsat software, der i test får producentens dieselbiler til at fremstå mere miljøvenlige, end de faktisk er.

»Opel har lovet at samarbejde fuldt ud,« siger Alexander Dobrindt.

Komiteen har givet Opel to uger til at levere de tekniske informationer.