Telia-topchefs løn fordoblet

2010-lønsedlen lød på i alt 20,7 millioner svenske kroner.

Lars Nyberg har siden 2007 været topchef i Nordens største teleselskab. Hans løn er dobbelt så høj som forgængerens. Foto: Anders Wiklund, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Lønnen til topchefen i Nordens største teleselskab, Telia, er skudt i vejret. Sidste år tjente Lars Nyberg mere end dobbelt så meget som sin forgænger for ti år siden.

Lars Nyberg, som siden juni 2007 har siddet i stolen hos det svensk-finske teleselskab, fik godt nok ingen bonus i 2010. I stedet kunne han sætte 30 procent af sin grundløn i banken som »øvrigt vederlag«. Tilsammen rullede 12 millioner svenske kroner ind på lønkontoen, skriver nyhedstjenesten E24.se.

Dertil kommer pension på over 8,5 millioner - i alt 20,7 millioner kroner.

Til sammenligning fik forgængeren, Marianne Nivert, en grundløn på 4,7 millioner svenske kroner samt en bonus på 750.000 kroner tilbage i 2001.

Den svenske stat ejer fortsat omkring 37 procent af Telia. Den borgerlige, svenske regering har dog i flere år forsøgt at sælge sine aktier men har ikke fundet en køber, der ville betale tilstrækkeligt meget. Efter det nylige riksdagsvalg er der ikke længere flertal for privatiseringen.