Sverige kopierer dansk bank-regulering

De svenske bankers individuelle solvens-behov vil snart blive offentligt tilgængelige, ligesom man kender det fra den danske regulering af finanssektoren.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
I et forsøg på et øge gennemsigtigheden planlægger de svenske myndigheder at begynde offentliggørelsen af bankernes individuelle solvensbehov, skriver Bloomberg,

Som reguleringen er i dag, har investorerne ingen mulighed for at vide, hvor stor en solvensmæssig overdækning bankerne kører med på den anden side af Sundet. Men nu lægger det svenske finanstilsyn op til at kopiere den danske model, hvor det minimumskravet til hver enkelt pengeinstituts økonomiske buffer lægges frit frem.

Informationen vil være ud over det, det der kræves som led i den nye EU-regulering af banksektoren som udmøntet i Basel III-regulativerne og de nye kapitalkrav.

Johan Eriksen, der er chefrågiver hos det svenske finanstilsyn, betegner det som ikke optimalt, at offentligheden ikke kender de individuelle kapitalkrav til hver enkelt pengeinstitut.

»Ideelt set, vil de samlede kapitalkrav blive offentliggjort, idet de helt tydeligt udgør en ramme for hver enkelt banks kapital-politik og kan påvirke investorernes risiko i en bredere forstand,« siger Johan Eriksen til Bloomberg.