Svært for Siemens at tjene på vind

På trods af at indtjeningen stiger mærkbart for Siemens vindmølle-division, fylder området minimalt i gigantens regnskab. Overskudsgraden er faldende.

Det er svært at tjene penge på vindmøller. Det fremgår af selskabet fra industrigiganten Siemens, der producerer vindmøller i Brande i Danmark. Overskudsgraden fra selskabets division for vedvarende energi er faldet fra 4,8 procent til 4,2 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

270 mio. kroner tjente Siemens i 1. kvartal 2011 på salget af vindmøller og solceller. Det er en fremgang på 58 procent i forhold til samme kvartal året før. Men på trods af den store fremgang fylder vindmøllerne fortsat meget lidt i forhold til salget af anlæg til fossile brændstoffer hos den tyske industrigigant. På levering til den fossile industri tjente Siemens nemlig 3.55 mia. kroner i 1. kvartal.

Samtidig viser regnskabet fra Siemens, at det er en udfordring for Siemens at tjene penge på produktionen af vindmøller og solceller. Overskudsgraden faldt fra 4.8 procent i 1. kvartal 2010 til 4.2 procent i 1. kvartal 2011. Siemens adskiller i regnskabet ikke tallene for solceller og vindmøller, og det er derfor uklart, præcist hvordan overskudsgraden ser ud for den danske vindmølledivsion. Men blandt andet Siemens-konkurrente Vestas har flere gange sagt, at netop offshore-møller, som Siemens satser kraftigt på, er svære at tjene penge på.

Siemens skriver i selskabets kvartalregnskab, at divisionen for vind- og solenergi oplevede en kraftig stigning i omsætning, hvor Siemens nu omsætter for 6.5 mia. kroner. Det er en stigning på 74 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og bringer Siemens afdeling for vedvarende energi op på at fylde 13 procent af energidivisionen i Siemens.