Susanne Fryland i Schlüter-sagen: »Vi har stort set ikke talt sammen siden 2015«

Susanne Fryland var fredag i vidneskranken, hvor hun udtalte sig for første gang siden politianmeldelsen og svindelsagens opstart.

Sagens centrum, Johan Schlüter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Københavns Byret tog fredag kl. 9.30 hul på dag to i retssagen mod advokattrioen, der er tiltalt for blandt andet groft skyldnersvig og svindel med hovedklienten, Producentforeningens, penge. Hvis de dømmes, kan det give op til otte år fængsel.

Fredagens hovedperson er Susanne Fryland, som præcis kl. 9.30 tager plads i vidneskranken i midten af lokalet. Hun er iført sandfarvet strikcardigan, sort rullekravetrøje, sorte jeans og lyse sneakers. Hendes lange mørke hår er opsat i hestehale.

Den omtrent 50-årige kvinde var tidligere en af tre partnere i advokatfirmaet Johan Schlüter. Men siden de to medpartnere, Johan Schlüter og Lars Halgreen, politianmeldte hende i sommeren 2015 som ansvarlig for svindlen har der været kold luft imellem dem, og det er der også i retten, hvor de ignorerer hinanden.

Johan Schlüter ansatte hende i 1992 som nyuddannet jurist og frem til juni 2015 arbejdede de tæt sammen.

»Men vi har stort set ikke talt sammen siden 2015,« fortalte Susanne Fryland i retten.

Johan Schlüter har i interviews beskrevet hende som en slags reservedatter, og anklageren ville vide, hvad der ligger bag den beskrivelse. Susanne Fryland forklarede, at relationen går tilbage til hendes forældres nære relation til Johan Schlüter

Under hendes forklaringer i vidneskranken, som ventes at vare hele dagen, stirrer Johan Schlüter ind i mellem på hende.

Hendes forklaringer er ventet med spænding, da hun i modsætning til de to andre tiltalte ikke har udtalt sig om sagen og for længe siden har bebudet, at »anden runde bliver sjovere«.

Underforstået, at efterspillet ville vise et andet billede, end det hendes medtiltalte og to tidligere medpartnere i advokatfirmaer Johan Schlüter har tegnet af hende som skurken i sagen.

Ifølge tiltalen er hun dog den, der har mest på samvittigheden, da hun er tiltalt for fem ud af seks forhold. Ud over skyldnersvig er hun også – tillige med Schlüter - tiltalt for mandatsvig og regnskabsmanipulation.