Studerende dropper ferie for at kode

Der er rift om de universitetsstuderendes sommerferie. Fredag begynder »Kod i ferien«, hvor det offentliges software får nogle hjælpende hænder, i næste uge B&Os sommerskole, hvor fremtidige produkter skal designes.

En fjernbetjening uden knapper blev udkommet af sidste års sommerskole hos Bang & Olufsen, hvor studerende fra flere lande udtænkte nye produkter. Foto: Henrik Olsen, B&O Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

13 studerende stiller fredag morgen i København med den bærbare computer under armen, klar til at gå i gang med at programmere nyttig software i deres sommerferie for at hjælpe Danmark fremad.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) kommer også - men uden computer - for at give dem en peptalk, inden de kaster sig ud i projektet »Kod i ferien« med udsigt til 20.000 kroner som tak for indsatsen.

»Kod i ferien« er inspireret af internetgiganten Googles sommerarrangement »Summer of Code«. De universitetsstuderende skal videreudvikle open source-software for det offentlige, så der kommer friske øjne, frisk arbejdskraft og nye ideer på bordet. Resultaterne kan - netop fordi det er open source - gøres frit tilgængelige for alle andre myndigheder, og det sker gennem Softwarebørsen, som blev etableret for et par år siden for at kunne drage nytte af hinandens indsats og genbruge mest muligt i stedet for, at hver kommune, hver region og hver statsmyndighed skal genopfinde den dybe tallerken.

Fremtidens produkter - måske

Men også andre steder er sommerferien droppet.

41 studerende fra seks europæiske lande har fra 27. juni sat tre uger af sommeren af for at deltage i »Innovation Camp«, som den danske teknologiproducent Bang & Olufsen holder sammen med Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

De unge skal være med til at udvikle fremtidige B&O-produkter, og sidste år resulterede sommerskolen faktisk i en patentansøgning, nemlig en fjernbetjening uden knapper.

Sommerskolen holdes i B&Os hovedkvarter i Struer.

Deltagerne kommer fra universiteter i Polen, Storbritannien, Portugal, Tjekkiet, Hollad og Danmark, og de skal 15. juli præsentere deres produktion for chefer og ledere på Bang & Olufsen.