Stort nedbrud rammer Apple

Nettjenesterne iTunes og App Store var nede i 12 timer på grund af en teknisk fejl.

Kun to dage efter at Apple-topchef Tim Cook stod på scenen og præsenterede det nye Apple-ur, brød Apples systemer ned på grund af en teknisk fejl, som lammede dem i et halvt døgn. Foto: Stephen Lam, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Lam
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et sjældent stort nedbrud på 12 timer ramte onsdag den amerikanske IT-gigant Apples to store nettjenester, musikbutikken iTunes og App Store, hvorfra man henter og køber applikationer til sit Apple-udstyr.

iTunes og App Store er Apples flagskibe på nettet og kilde til en væsentlig del af Apples indtjening, og et halvt døgns nedbrud er meget usædvanligt. Ifølge Apple skyldes det en intern, teknisk fejl.

Nedbruddet skete kun to døgn, efter at Apple havde præsenteret sit nye smartur, Apple Watch, der har fået en blandet modtagelse, og en opdatering af sit mobilstyresystem, iOS. Ifølge netstedet Appleinsider.com var Apple ramt af et tilsvarende nedbrud i begyndelsen af september.

Giver pletter på omdømmet

Også Mac App Store, bogtjenesten iBooks og iCloud Mail var ramt undervejs.

Apple har undskyldt for den manglende adgang til tjenesterne, som varede fra omkring klokken 10 dansk tid til klokken 22.

Nedbrud sker med mellemrum hos også teknologigiganterne, men det er meget sjældent, at de varer så længe.

Ifølge flere medier omsætter Apples netbutikker for 50 millioner dollars om dagen, men selv om Apple næppe mister så mange penge på nedbruddet, rammer det hårdere på Apples ry. Apple markedsfører sine produkter og tjenester med, at de »bare virker«.