Rekordstor interesse for nye Samsung-telefoner

20 millioner forudbestillinger på de nye Galaxy S6-telefoner er ny rekord.

Allerede efter præsentationen på Mobile World Congress i sidste uge var der stor interesse for Samsungs nye Galaxy S6-toptelefoner. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LLUIS GENE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung har fået et rekordstort antal forudbestillinger på de nye toptelefoner, Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, som får verdenspremiere - også i Danmark - 11. april.

Det skriver The Korea Times.

»Samsung har fået 20 millioner forudbestillinger på S6 og S6 Edge - 15 millioner på S6 og fem millioner på S6 Edge fra mobilselskaber verden over. Det er rekord,« siger en anonym topchef fra et førende mobilselskab i Europa til avisen.

Mobilchef: Større salg end forgængeren

De to telefoner blev præsenteret i sidste uge på Mobile World Congress, verdens største mobilmesse, i Barcelona i Spanien og skal tage kampen op mod Apples iPhone 6-telefoner, som kom i efteråret og har været Apples hidtil bedst sælgende.

Apple solgte 10 millioner af de to iPhone 6-modeller på den første weekend i september 2014.

Samsung har ikke officielt villet bekræfte de mange forudbestillinger, ud over at mobilchef Shin Jong-kyun kalder mængden »virkeligt stor«, og at S6-salget uden tvivl bliver meget højere end salget af forgængeren, Galaxy S5.

Samsungs danske direktør, Claus Holm, sagde i går til Berlingske, at »vi har meget store forventninger« til salget, eftersom Samsung i Danmark har aftaler med alle de fire store teleselskaber.

Apple overhaler Samsung i Danmark

Begge S6-modellerne er på 5,1 tommer, med OLED-skærm i en opløsning på 2.560 x 1.440 pixler og med ridsefrit glas, kører på Android 5.0 som styresystem, og de følger Samsungs nye designlinie om at være i metalramme modsat de tidligere plastikrammer. Samsung har efter eget udsagn bygget telefonen helt op fra bunden. Priserne ligger i den høje ende med 5.500 kroner for S6 med 32 gigabyte lagerplads og tusind kroner mere for S6 Edge-modellen, som også har skærm på glaskanterne.

I Danmark har Apple i oktober-december 2014 for første gang overhalet Samsung som det mest populære smartphonemærke. Apple sad på 44 procent af smartphonemarkedet, mens Samsung dykkede til 32 procent, viser de nyeste tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt. På verdensplan løb Apple, ifølge IDCs konkurrent Gartner, også med sejren ved i 4. kvartal at være den største smartphoneproducent i verden og dermed slå Samsung ned på 2.-pladsen.