Store nordiske banker står sammen i kampen mod IT-kriminelle

I 2016 blev danske netbanker ramt af flere end 1.800 cyberangreb. Den høje trussel har fået flere banker i Norden til at danne et nyt samarbejde i kampen mod cyberkriminalitet.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Danske Bank, Nordea og norske DNB har fået øjnene op for cyberkriminalitet, der er en de af hurtigst voksende former for kriminalitet. I april etablerede de i fællesskab Nordic Financial Cert.

»De IT-kriminelle er ikke begrænsede af landegrænser, og derfor er det også oplagt, at vi skaber et samarbejde på tværs af grænserne. Vi er nødt til at dele informationer i real time, ligesom de IT-kriminelle gør,« siger Poul Otto Schousboe, IT-sikkerhedschef i Danske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Den norske platform FinansCert har taget de første skridt, og nu vil de tre nordiske storbanker følge i dens fodspor.

I Danmark er bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, positivt stemt over for samarbejdet.

»Det er vigtigt, at vi styrker vores modstandsdygtighed og vidensdeling på dette område. Bankerne i Danmark er generelt gode til at beskytte sig mod cyberkriminalitet, men vi skal være ét, og gerne flere, skridt foran de kriminelle og ikke hvile på laurbærrene,« siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, til Jyllands-Posten.

/ritzau/FINANS