Flere danske netsteder hacket

I februar og marts er antallet af hackerangreb mod danske netsteder igen steget.

Dårlig sikkerhed på danske nethoteller har også i marts skaffet hackere en række hurtige sejre. Arkivfoto: Shutterstock/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: gangis khan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem mange måneder har danske netsteder været forskånet for hackerangreb i større stil, men i både februar og marts er tallet skudt i vejret.

I marts blev 378 danske netadresser overtaget af hackere, der udskiftede siderne med egne budskaber, typisk af politisk og/eller religiøs karakter. Det er 13 procent færre end i februar, hvor omkring 440 danske netadresser bukkede under, viser nye tal fra IT-sikkerhedsorganisationen DK-CERT, som overvåger den danske del af Internet.

De seneste mange måneder har det ellers »kun« været omkring 150 .dk-adresser, der blev ramt hver måned.

Nethoteller angrebet

En meget stor del af angrebene i både februar og marts ramte såkaldte nethoteller, som huser en lang række netadresser. Og hvis en hacker først trænger ind her, kan han bemægtige sig masser af adresser på én gang. 252 af de 378 adresser i marts var således en følge af et masseangreb. I februar var det omkring 325 netadresser, der faldt som følge af masseangreb.

Denne type af angreb kaldes af fagfolk for »defacement«, fordi man laver om på netadressens ansigt udadtil.

Opgjort 2. april var der 1.332.154 registrerede, danske netadresser, viser tal fra DK-Hostmaster, som administrerer det såkaldte .dk-domæne.