Staten sælger ud: Flyt ind hos politiet

To tidligere politiejendomme i det centrale København er sat til salg - de skal formentlig omdannes til boliger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det statslige Freja Ejendomme har sat to tidligere politikontorejendomme på Anker Heegaards Gade i det centrale København til salg.

De to bygninger er tilsammen på knap 10.000 kvadratmeter inklusive kældre og har længe været brugt som kontorer af ordensmagten, men oprindeligt blev de opført som boliger i 1906 og 1925.

»Derfor vil det være oplagt at konvertere ejendommene tilbage til lejligheder. Beliggenheden er jo helt i top,« udtaler salgsdirektør Jes Rovsing.

Freja Ejendomme har fået udarbejdet et skitseprojekt med arkitektforslag til, hvordan de tidligere politikontorer kan omdannes til 48 lejligheder, der varierer i størrelse fra cirka 65 til 110 kvadratmeter.

Sidste år fik København omkring 250 nye boliger, fordi tidligere kontorer blev ændret, og kommunen skønnede i juni over for Berlingske Business, at antallet vil stige.

»Vores fornemmelse er, at tallet vil vokse de kommende år. Der er stor efterspørgsel på boliger, og flere store projekter er på vej,« sagde kontorchef Ingvar Sejr Hansen fra Center for Byudvikling under Økonomiforvaltningen.

København får omkring 10.000 nye indbyggere hvert år, og samtidig står mange kontorer tomme.