Stærkt regnskab stiller SAS godt i en eventuel fusion

Onsdag overraskede SAS med en stærk årsrapport for det forskudte regnskabsår 2014-2015, som kunne ses i en kursstigning på 6 pct., hvilket var en af dagens største stigninger blandt de nordiske aktier.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Den europæiske luftfartsindustri har brug for færre og større spillere, og SAS er nu ved at være klar til at være en del af denne udvikling.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Europæisk luftfartsindustri vil have fordel af en konsolidering. Men vores fokus er ikke så meget på det, men snarere på at skabe en holdbar forretningsmodel for SAS. Gør vi det, så er jeg sikker på, at hvis og når en konsolidering vil finde sted, vil vi tage del i den ud fra vores styrkemæssige position, siger SAS' koncernchef, Rickard Gustafson.

SAS har i det seneste regnskabsår formået at sænke sine omkostninger med 740 mio. kr. Besparelserne er nået ved at indgå flere konkurrencedygtige overenskomster, forbedring af planlægningen af det tekniske vedligehold og udlicitering af ground handling-aktiviteter. SAS er dog fortsat 80 mio. svenske kr. fra at nå sit mål, så tempoet skal øges yderligere.