Sportmaster-ejer køber fodbold-webshop

Kapitalfonden Nordic Capital, der i forvejen ejer sportskæden Sportmaster, køber nu også webshoppen Unisport.

Ejeren af Sportmaster, kapitalfonden Nordic Capital, køber nu også fodbold-webshoppen Unisport. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter købet af Sportmaster i 2012 har kapitalfonden Nordic Capital tilsyneladende fået smag for mere sport. Således har kapitalfonden nu også købt webshoppen Unisport for en ikke oplyst pris.

Unisport skal fortsat operere under eget navn ved siden af Sportmaster, oplyser Nordic Capital, der ser de to selskaber som et fremragende strategisk match, der tilsammen danner en stærk platform for yderligere ekspansion – både online og med butikker i Norden og internationalt.

"Da Nordic Capital for tre år siden opkøbte Sportmaster, den markedsledende detailhandelskæde inden for sport, markerede det første skridt i opbygningen af en position som kundernes førstevalg, når de køber sportsvarer og sportstøj. Siden da har Sportmaster med stor succes etableret sin online-tilstedeværelse, og det aktuelle opkøb af Unisport vil styrke udviklingen af en unik oplevelse for kunderne, der kombinerer en meget stærk position inden for sportsbutikker med en ligeså stærk online-salgskanal," siger Michael Haaning, formand for bestyrelsen for Sportmaster og Partner, NC Advisory A/S, rådgiver for Nordic Capital Fonde, i en pressemeddelelse.

Unisport blev grundlagt i København i 1995 og overgik til onlinehandel i 2002. Siden da er Unisport vokset til at blive markedsleder på det skandinaviske marked for online-handel med fodboldvarer, med landspecifikke hjemmesider i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Holland.

Virksomheden beskæftiger i dag mere end 80 medarbejdere på hovedkontoret i København, og det er planen, at det eksisterende ledelsesteam fortsætter med adm. direktør Filip Domagala i spidsen.

"Vi er på en fantastisk rejse i Unisport, og vi har opbygget et stærkt fodboldfællesskab gennem årene, støttet af vores mange fodboldtossede kunder og medarbejdere. Vi ser frem til at samarbejde med Nordic Capital, der deler vores passion, og som er dedikeret til vores ambition om at accelerere vores vækst internationalt. Desuden får vi med Nordic Capital en ejer, der forstår sportsindustrien, og som gennem Sportmaster har stærke relationer til de vigtigste sportsbrands," siger Filip Domagala i pressemeddelelsen.