Sparinvest henter milliardbeløb til investeringer i mursten

Pensionskasser og andre investorer har skudt 2,4 milliarder ind i ny Sparinvest-fond med fokus på udenlandske ejendomme.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lærernes Pension og Sampension er blandt de investorer, som har sendt check af sted på i alt 2,4 milliarder kroner til Sparinvest, som søsætter sin tredje Sparinvestor Property Fund.

Målet for fonden er at levere et årligt afkast på hele 12 procent ved at have kikkertsigtet indstillet på mindre og mellemstore projekter i Amerika, Europa og Asien - og ved at samarbejde og investere sammen med lokale kræfter.

Porteføljen består allerede af 150 ejendomme i USA, Storbritannien, Tyskland, Japan og Kina, og de sikrer så solid pengestrøm, at investorerne snart får udbytte hvert kvartal.

Lærernes Pension har skudt cirka 475 millioner kroner ind i den nye fond og har tidligere investeret i de to foregående murstensfonde under Sparinvest.

En anden investor er Sampension, som gerne vil skrue op for sine investeringer i udenlandske mursten.

"Gennem fonden får vi mulighed for at investere i ejendomme sammen med nogle af de bedste ejendomseksperter, som vi ellers ville have vanskeligt ved selv at finde," siger aktiechef Anne Charlotte Mark.

Samlet har de tre ejendomsfonde under Sparinvest investeringstilsagn på cirka 7,5 milliarder kroner.