Pensionskæmpe sælger alle boliger i milliardhandel

Stort pensionsselskab får pæn gevinst ved at sælge godt 700 boliger til nordisk ejendomsforvalter.

Handlen omfatter bl.a. havnefrontsbyggeriet Isbjerget i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PensionDanmark har solgt hele sin boligportefølje med over 700 jyske og storkøbenhavnske lejligheder til en fond under den tværnordiske ejendomsforvalter Nordic Real Estate Partners (NREP).

Prisen er tys-tys, men sikrer ifølge PensionDanmark en god slat penge til kunderne.

"Vi realiserer nogle pæne gevinster og får samtidig skabt plads til at udvikle nye boligprojekter. Vi er godt i gang med et stort projekt på Islands Brygge i København, hvor vi over de næste par år vil bygge 500-600 nye boliger," udtaler administrerende direktør Torben Möger Pedersen.NREP med kontorer i København, Stockholm og Helsinki hæfter sig blandt andet ved, at den danske hovedstad oplever stor tilflytning, og at de otte indkøbte ejendomme har gode beliggenheder. Bygningerne er alle opført de senere år, fra 2006-2013.

Storkøbenhavn huser seks af ejendommene, blandt andre Horisonten I og II i Ørestad samt Revyhaven i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg. Desuden omfatter handlen havnefrontsbyggerierne Isbjerget i Aarhus og Kanalfronten i Vejle.NREP har efterhånden hentet godt seks milliarder kroner fra internationale investorer, men er først for nylig blev synlig herhjemme. Som tidligere omtalt af Berlingske Business går NREP hertillands blandt andet efter mindre butikscentre og investeringer i logistikejendomme som det nye Grønttorv i Høje-Taastrup. I NREPs logistikfond er PFA Pension med i kredsen af investorer.