Nordicom forlænger kredit til minimum udgangen af 2014

Det danske ejendomsselskab Nordicom har fået tilsagn om løbetider til minimum udgangen af 2014 på alle selskabets kreditfaciliteter og derudover sikret sig, at selskabets bankaftale ikke vil være i misligholdelse per dags dato, 1. juli 2014.

Nordicom der har haft økonomiske vanskeligheder, har fået forlænget kreditten yderligere seks måneder Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordicom erklærer, at der på baggrund af tilsagnet er skabt basis for, at selskabet kan fortsætte efter sin strategi samt arbejdet med at styrke kapitalgrundlaget inden slutningen af året, hvor kreditfaciliteter hos banker udløber med i alt 1002 mio. kr.

Det meddeler Nordicom i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag eftermiddag.

Det skal sikre, at banken igen kan indgå aftaler på sædvanlige markedsvilkår med kreditorerne.

- Såfremt det i 2014 ikke måtte lykkes at opnå aftaler, som medfører tilførsel af ny egenkapital eller anden form for styrkelse af kapitalgrundlaget, vil Nordicoms fortsatte drift efter 2014 være betinget af, at der med virkning fra begyndelsen af 2015 indgås nye aftaler med koncernens finansielle kreditorer, således at der sikres et tilstrækkeligt likviditetsberedskab, advarer Nordicom dog.

Ejendomsselskabet fastholder sine forventninger til 2014 om et resultat før værdireguleringer og skat, EBVAT, på 20 til 30 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter. Det forudsætter dog uændrede rente- og bidragssatser i 2. halvår for låne- og kreditfaciliteterne.

Desuden venter selskabet at sælge ejendomme og derigennem nedbringe gælden til bankerne med 70-80 mio. kr. i juli 2014.