Sony flytter smartphonefabrik fra Kina

Den japanske elektronikgigant har droppet et frasalg af sine Xperia-smartphones og rykker nu mobilproduktionen til Thailand for at halvere omkostningerne.

Xperia 1 er Sonys nye toptelefon, lanceret i februar på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona. Den har en aflang skærm i 21:9-format, som gør den velegnet til at se film på. Arkivfoto: Pau Barrena, AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: PAU BARRENA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske elektronikgigant Sony lukker sin smartphonefabrik i Kina og flytter produktionen til Thailand for at spare penge i sin tabsgivende forretning.

Lukningen sker ifølge nyhedsbureauet Reuters inden for få dage og vil betyde, at Sony kan halvere produktionsomkostningerne på sine Xperia-telefoner, som trods fine anmeldelser har problemer med at blive foretrukket af kunderne. De vælger i stedet telefoner fra Samsung, Apple og Huawei, som dominerer mobilmarkedet.

Samsung, der er verdens største mobilproducent, sagde sidste år, at selskabet lukker en af sine mobilfabrikker i Kina som følge af den generelle tilbagegang i mobilsalget.

Sonys smartphoneforretning er en af de få dele af den store koncern, som fortsat giver underskud. Mobilforretningen står til et underskud på 5,7 milliarder kroner i det forskudte regnskabsår, som udrinder om nogle få dage.

Frasalg af smartphoneforretning er droppet

Sony solgte i oktober-december 2018 i alt 1,8 millioner smartphones på verdensplan. Til sammenligning solgte Samsung 70,4 millioner og Apple 68,4 millioner telefoner. Sonys ledelse holder dog fast i den tabsgivende mobilforretning, fordi smartphonen anses for at være en afgørende brik i også fremtidens kommunikation.

Sonys andel af det globale smartphonemarked ligger på omkring en procent.

Det har tidligere været på tale at sælge mobilforretningen fra, ligesom Sony solgte sin PC-forretning, men det indgår ikke længere i planerne for at sikre en bedre økonomi i den store koncern, som også producerer kameraer, har eget filmselskab og er en af verdens største musikselskaber.

Xperia-serien af smartphones blev for en måned siden opdateret med tre nye telefoner i 21:9-filmformat for at satse på at bruge telefonen med glasklar OLED-skærm i ultra-HD-opløsning til at se film på og samtidig sikre bedre skærmplads til, når man skal arbejde. Ingen andre mobilproducenter er gået ind i filmformatet på deres smartphones.