Stor kamerasatsning skal skyde Huawei til mobiltoppen

Den kinesiske mobilgigant ruster markant op på fotofronten i sine nye toptelefoner.

P30 Pro og P30 er de nye toptelefoner i Huaweis sortiment, og der bliver satset massivt på gode kameraer. Her Huaweis mobilchef, Richard Yu, ved præsentationen i Paris tirsdag eftermiddag. Foto: Huawei Fold sammen
Læs mere

Midt i balladen om at få lov til fortsat at levere teleudstyr til selskaber verden over og til fremtidens 5G-mobilnet fortsætter den kinesiske mobilgigant Huawei med at ruste op på selve mobilsiden med det klare mål først at slå Apple - igen - og siden vælte Samsung af verdens mobiltrone.

Her kommer den nye toptelefon P30 Pro og lillebroderen P30 ind, og deres største våben er deres kameraer. De blev tirsdag eftermiddag lanceret ved et større arrangement i Paris under mottoet »Genskriv reglerne for fotografering«.

Fire kameraer – et med dybde

P30 Pro har en glasklar OLED-skærm på 6,47 tommer og vejer 192 gram, hvor P30 er på 6,1 tommer og vejer 165 gram. Pro-udgaven er vand- og støvtæt.

Den hidtidige toptelefon, P20 Pro, har vundet gode markedsandele for Huawei efter solide anmelderroser. P30 Pro, der som alle Huaweis telefoner kommer med Googles mobilsoftware Android, arbejder med fire Leica-kameralinser på bagsiden for ved hjælp af kunstig intelligens - altså matematiske beregninger og formler - at kunne kombinere sig frem til det bedste fotoresultat, og hele forsiden af telefonen er nu én stor skærm uden knapper, heller ikke fingeraftrykslæseren, som er gemt i selve skærmen. Det skal ifølge Huawei gøre det op til 30 procent hurtigere at kunne bruge telefonen.

P30 Pro har et 20 megapixelkamera med ultravidvinkel, et 40 megapixelkamera med vidvinkel, et otte megapixelkamera med fem gange telefotomulighed og et dybdesensorkamera. P30 arbejder med tre linser: 40 megapixel vidvinkel, 16 megapixel ultravidvinkel og otte megapixelkamera med tre gange telefotomulighed. Alt i alt skal de kunne klare, hvad store, almindelige kameraer til professionel brug ellers anvendes til.

»Den største skærm med den slankeste krop,« sagde Huaweis mobilchef, Richard Yu, da han sammenlignede P30-serien med Apples seneste iPhone-modeller.

Frontkameraet til bl.a. selfier har en opløsning på 32 megapixler på de nye Huawei-telefoner.

Prisen for P30 Pro med 256 gigabyte lagerplads og otte gigabyte RAM-arbejdshukommelse bliver 7.500 kroner, mens P30 med 128 gigabyte lagerplads og seks gigabyte lagerplads vil stå i 5.300 kroner. Begge kommer med Googles mobilsoftware Android.

P30 Pro-telefonen er udstyret med fire Leica-kameralinser, heriblandt en dybdesensorlinse. Tilsammen skal de kunne levere blandt andet hidtil usete zoommuligheder og gode fotos under vanskelige lysforhold. Huaweis mobilchef, Richard Yu, ses her foran telefonen. Foto: Huawei Fold sammen
Læs mere

18 procent af det danske mobilmarked

Huaweis absolutte toptelefoner er Mate-serien, som traditionelt opdateres til efteråret. Det er her, at der skrues helt op for al styrke, og hvor de nyeste chipsæt - hjernen i telefonerne - får premiere. Nyskabelserne følger så med over i P-serien, som opdateres i foråret og for det meste lanceres med den nyeste kamerateknologi og med det nyeste design, som så går videre til næste Mate-toptelefon.

Både Mate- og P-serierne rummer en dyr Pro-telefon og en billigere Lite-model.

P20 Pro var i januarnummer to på Telias liste over bedstsælgende smartphones i Danmark, mens P20 Lite var nummer syv men i februar rykkede helt op som nummer et.

Ifølge analysehuset IDC, der følger teknologiverdenen tæt, havde Huawei i Danmark i oktober-december en markedsandel på 18 procent på smartphonemarkedet og var tredjebedst sælgende mobilmærke efter Apple (48 procent) og Samsung (26 procent).

Kameraforstærkningen i P30-telefonerne skal kunne levere fotos i hidtil uset kvalitet. Her er nordlys fotograferet uden brug af stativ på Apples nyeste iPhone til venstre, Samsungs nyeste Galaxy S10 i midten og Huaweis P30 Pro til højre. Foto: Huawei Fold sammen
Læs mere

Tæt på Apple og ikke langt fra Samsung

Huawei er lige nu verdens tredjestørste mobilproducent efter Samsung og Apple men rykkede sidste år midlertidigt op på verdens andenplads. Derudover er Huawei verdens største leverandør af teleudstyr som systemer, master og antenner og har de seneste seks år været danske TDCs hovedleverandør. TDC valgte i sidste uge at lægge opgaven tilbage i hænderne på svenske Ericsson, når kontrakten med Huawei udløber 1. april. Teleselskabet »3« har fortsat Huawei som hovedleverandør af alt teleudstyr.

Huawei sad i oktober-december 2018 på 14,8 procent af hele verdens smartphonemarked med et salg på 60,4 millioner telefoner. Apple har en markedsandel på 15,8 procent, mens Samsung sidder på 17,3 procent. For et år siden var Huaweis andel af det globale smartphonesalg på 10,8 procent, viser tal fra analysefirmaet Gartner, der også følger teknologiverdenen tæt.