Sony Ericssons »iPhone-dræber« klar

X1-mobiltelefonen kommer til Danmark efter efterårsferien - dog ikke på dansk til at begynde med.

Her er Sony Ericssons kampvåben mod Apples iPhone: X1. Den styres via ni knapper på hovedskærmen. Fold sammen
Læs mere
Om 20 dage slipper mobilproducenten Sony Ericsson sin »iPhone-dræber« løs. Xperia X1 har overvundet rygterne om problemer og vil angribe markedet for avancerede mobiltelefoner.

X1-modellen var ellers i fare, forlød det for få uger siden. Teknikken skulle efter sigende drille Sony Ericsson, og dermed ville telefonen først nå i handelen til januar - altså længe efter den vigtige juleperiode.

Efter efterårsferien

30. september er der imidlertid premiere på X1. Den er første mobiltelefon fra Sony Ericsson med Windows Mobile som styresystem, som også f.eks. HTC anvender i sine Touch-telefoner. Den når dog først til Danmark i uge 44 lige efter efterårsferien i oktober. I første omgang er alle menuer m.m. på engelsk, men en dansksproget software er på vej, lover Sony Ericsson, som dog ikke vil sætte dato på. Til gengæld er den medfølgende manual på dansk.

X1 måler 110 x 53 x 16,7 millimeter og vejer 145 gram. Den har ni såkaldte paneler på skærmen. Herfra kontrollerer man alle de vigtige funktioner på telefonen. Telefonen har komplet tastatur, et optisk joystick, trykfølsom skærm med en opløsning på 800 x 480 pixler og et kamera, der kan optage med 3,2 megapixler i opløsning.

Telefonen kommer i sort eller sølv og i et metalhylster.

Overhalet af LG

Sony Ericsson er halvt ejet af den japanske elektronikgigant Sony, halvt af den svenske teleudstyrsgigant Ericsson. Sidste år solgte selskabet over 100 millioner mobiltelefoner på verdensplan men er blevet overhalet af sydkoreanske LG og er nu verdens femtestørste mobilproducent.

Se billedserien med de ti mest populære mobiler her.