Skuffende Novo-regnskab skar 93 mia. kr. af markedsværdien

Selv om medicinalgiganten Novo Nordisk havde fremgang på de fleste nøgleposter i fredagens halvårsregnskab, var der læsterlige kursklø på børsen i København i fredagens handel.

ARKIVFOTO 2015 af Lars Rebien Sørensen- - Se RB 5/8 2016 08.13. Nyt flagskibsprodukt trækker Novo Nordisk frem. Novo Nordisk har i vanlig stil haft et solidt halvår, hvor omsætningen og resultaterne steg. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne stak halen mellem benene og sendte Novo-aktien ned med 10,1 pct. til 330 kr. Det svarer til et fald i markedsværdien på svimlende 93 mia. kr.

Samlet omsatte Novo i andet kvartal for 27,5 mia. kr. mod ventet 28,6 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates og 27,1 mia. kr. i andet kvartal et år tidligere.

Regnskabet bød også på en nedpræcisering af forventningerne til 2016.

Opgjort i lokal valuta venter Novo Nordisk nu en salgsvækst på 5-7 pct. samt en stigning i resultatet af primær drift på 5-8 pct. Tidligere havde Novo stillet en vækst på 5-9 pct. i udsigt for såvel omsætning som driftsresultat.

/ritzau/FINANS