Novos investorer skal kigge mod USA

Det er i særlig grad nyt om prissætningen på diabetesmidler på det vigtige amerikanske marked, der vil få investorerne til at spærre øjnene op, når medicinalkæmpen Novo fredag løfter sløret for sit regnskab.

Det bliver nyheder om prisudviklingen på det amerikanske diabetesmarked – der er Novo Nordisks største marked – som vil blive det store dyr i åbenbaringen i Novos kommende regnskab. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det bliver nyheder om prisudviklingen på det amerikanske diabetesmarked – der er Novo Nordisks største marked – som vil blive det store dyr i åbenbaringen i Novos kommende regnskab.

Novo Nordisk har over de seneste måneder forhandlet med en række indkøbsorganisationer i USA om kontrakter på diabetes­midler i 2017. Og det er muligt nyt om de kontrakter, der for alvor vil blive spejdet efter i selskabets regnskabsrapport, som bliver sendt på gaden fredag morgen.

»Markedet for de her indkøbsorganisationer i USA er blevet konsolideret over de seneste år. Det betyder, at de kan gå ind i prisforhandlinger med større styrke end tidligere. Det bliver meget interessant at se, hvad Novo kan sige om prisniveauerne for de her kontrakter på det vigtige amerikanske marked,« siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Et stærkt og solidt fodfæste i USA er helt afgørende for Novo Nordisk. Derfor vil potentielle nyheder om det amerikanske marked med stor sandsynlighed overskygge selve regnskabstallene. »Prissætningen på det amerikanske marked kan være med til at afgøre, om Novo kan nå sine langsigtede indtjeningsmål,« siger Søren Løntoft Hansen.