Skovriderkroen konkurs - igen

Selskabet bag Skovriderkroen i Charlottenlund er konkurs. Det er langt fra første gang, men i modsætning til tidligere overlever de anmelderroste restauranter krakket i ejendomsmatadoren Joacim Bruus-Jensens selskab.

I begyndelsen af juni måtte kommanditselskabet Skovriderkroen lukke ned efter at have været i betalingsstandsning siden 1. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Skovriderkroen tæt ved Charlottenlund Fort er endnu en gang gået konkurs.

I begyndelsen af juni måtte kommanditselskabet Skovriderkroen lukke ned efter at have været i betalingsstandsning siden 1. maj.

Bag selskabet står den lokale matador Joacim Bruus-Jensen med partnerne Morten Nielsen og Jesper Thaning, der investerede millioner i en ombygning og genåbnede Skovriderkroen som spisested i 2008. Joacim Bruus-Jensen har senest været i fokus omkring en kæmpetvangsauktion over Hellerup-ejendommen Onsgaarden.

Tidligere konkurser har sat en stopper for Skovriderkroen som både natklub og traditionel kro. I denne omgang fortsætter de tre restauranter Bottega, Es og Rider Lykke samt Café B, da de blot er lejere hos en krakket udlejer.

Omtumlet historie
Skovriderkroen på hjørnet af Strandvejen og Jægersborg Allé er opført i 1937 og virkede som kro i mere end 50 år.

Efter krakket lå bygningerne ubenyttede hen i næsten otte år, inden stedet fik en renæssance som natklub sidst i 90'erne. Stedet fik hurtigt et noget blakket ry - øgenavnet "Damhus Nord" var blandt de pænere - og også natklubben endte i konkurs.

Efter endnu en øde periode genoplivede Joacim Bruus-Jensen så Skovriderkroen som spisested og fik tiltrukket trattoriaet Bottega, tapas-restauranten Es og det danske spisested Rider Lykke - og angiveligt går det ganske udmærket med kundetilstrømningen.

Banken driver forretningen
Mens restauranterne tilsyneladende trives, ser det anderledes ud for investorerne bag Skovriderkroens genfødsel.

Joacim Bruus-Jensen har tidligere fortalt til Berlingske Business, at han er i gang med en kontrolleret afvikling, og hans hovedselskab JBJ Invest A/S har været i betalingsstandsning siden udgangen af april.

Ifølge oplysninger fra Tingbogen er de største kreditorer DLR Kredit med et prioritetslån på ca. 26 mio. kr., samt Forstædernes Bank, der har et skadesløsbrev på 25 mio. kr. til sikkerhed for bankgæld og et løst ejerpantebrev på 15 mio. kr. Endelig er der udstedt et ejerpantebrev på 15 mio. kr. til Danske Bank.

Efter konkursen er det nu Pernille Bigaard fra Plesner, der står for driften på vegne af Danske Bank ifølge Daniel Egea Olivencia, restaurantchef på Es og lejer i bygningen.

Må selv slå græs
"Alle restauranter fortsætter driften som hidtil på trods af konkursen," siger Daniel Egea Olivencia og fortsætter:

"Konkursen har ikke anden betydning, end at nogle planlagte småforbedringer nu bliver udskudt. Samtidig står restauratørerne sammen om den daglige drift - f.eks. slår vi selv græsset. Og det bliver da rart at få en ny udlejer på et tidspunkt."

Det har ikke været muligt at træffe Joacim Bruus-Jensen eller Pernille Bigaard.

Læs mere om konflikter i erhvervslivet under krisen i Berlingske Business torsdag.