Sjælsø-topchef: Vores egen skyld - ikke bankernes

Sjælsø vil komme ud af rekonstruktionen som et slankere selskab med en mere defensiv strategi, venter administrerende direktør i selskabet, Flemming Jensen. Det vil derfor desværre sandsynligvis få konsekvenser for medarbejderne.

Flemming Joseph Jensen, adm. dir i Sjælsø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Gennem en rekonstruktion med de større selskaber, venter jeg, vi finder en ny platform, siger han til Ritzau Finans.

Men hvornår løsningen kommer tør han ikke udtale sig om.

- Der kommer såkaldte rekonstruktører ind og skal finde en løsning. Og deres løsning eller løsninger skal godkendes af bankerne. Jeg kan ikke sætte tid på, men det kommer da til at tage nogle måneder, forklarer han.

Han understreger, at rekonstruktionen ikke er fremtvunget af bankerne, men udelukkende "vores egen skyld". Flemming Jensen føler, at bankerne har givet god opbakning, men, at "man ikke kan vente fortsat opbakning med negativ likviditet"

- Det er ikke bankerne, der har tvunget os. Det er vores egen skyld, lyder det fra direktøren, der fortsætter:

- Vi har ikke været i stand til at få realiseret de værdier, vi har. Det har taget længere tid, end vi havde regnet med at få solgt vores aktiver.

En række igangværende byggerier fortsætter, da de ligger i såkaldte lukkede kredsløb og har deres eget liv.

- Igangværende byggerier, som den gamle TV-by i Søborg, Margretheholm og Teglholmen i Københavns Sydhavn, ligger i lukkede kredsløb og kører derfor videre, oplyser direktøren.

Projektselskaberne har egen likviditet og egen finansiering og det gør, at der er likviditet til at fortsætte byggeriet, da der er penge til entreprenørerne, enten sikret ved banker og/eller investorer. Derfor er de selskaber ikke omfattet af rekonstruktionen.

Det drejer sig om boligbyggerier for et par milliarder, vurderer direktøren.

En følge af konstruktionen vil sandsynligvis være, at Sjælsø må sige farvel til en del medarbejdere.

- Rekonstruktørerne skal tage stilling til, hvem der skal fortsætte og hvem der ikke skal. En reduktion kan ikke undgås - det bliver jo nok en mere defensiv strategi fremover, venter Flemming Jensen.

Om det koster aktionærerne aktiekapitalen, tør han heller ikke udtale sig om

- Hvorvidt aktiekapitalen er tabt kan ikke jeg ikke udtale mig om. Det er klart for tidligt, det kommer an på løsningen, slutter direktøren.

Sjælsøs aktie ventes suspenderet på børsen onsdag. Aktien lukkede tirsdag i 3,13 kr., men er i år steget godt 33 pct. Men umiddelbart før finanskrisen var kursen over 80 kr. inden krisen sendte den voldsomt ned - i første omgang til omkring 20 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk