SF: DSB bryder »alle normer for god embedsførelse«

Det er chokerende, at DSB ikke med det samme opsagde samarbejdet med PR- og lobbybureauet Waterfront, da man angiveligt modtog hemmelig oplysninger fra en minister, mener SF og S.

Det omstridte PR-firma Waterfront brugte angiveligt en tidligere minister til at skaffe hemmelige oplysninger om regeringen til DSB, skriver Jyllands-Posten lørdag.

Hos socialdemokraterne og SF er man rystet over, at DSB ikke øjeblikkeligt droppede samarbejdet med Waterfront, da man blev bekendt med, at firmaet angiveligt brugte fortrolige informationer, som Waterfront-direktør Lars Poulsen skaffede via en personlig kontakt til en tidligere minister.

- At DSB overhovedet accepterede at modtage sådanne oplysninger, bryder jo alle normer for god embedsførelse. De burde have opsagt samarbejdet med Waterfront i det sekund, de fik dem, siger SFs trafikpolitiske ordfører, Anne Baastrup, til avisen.

Hun fremhæver, at hovedansvaret ligger hos DSB.

- Det centrale er, at DSB ikke sagde fra, men i stedet arbejdede videre sammen med Waterfront på denne her måde, formentlig i den tro at Lars Poulsen virkelig kunne hive hemmelige oplysninger frem fra regeringen, siger hun.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, er ligeledes uforstående overfor DSB.

- Det virker helt absurd, at DSB som offentlig virksomhed har brugt penge på at spionere mod regeringen. Og jeg mener faktisk, at det er en af de mest alvorlige sager, der har været fremme i dette kompleks, siger han til Jyllands-Posten.

Hverken DSB eller Waterfront-direktør Lars Poulsen har ønsket at kommentere historien overfor avisen. De henviser begge til den advokatundersøgelse, som DSB har sat i søen på baggrund af de mange historier om samarbejdet med Waterfront. Et samarbejde som DSB i øvrigt har sat en stopper for.

Den nye afsløring i sagen drejer sig helt konkret om en e-mail fra januar sidste år, som Lars Poulsen sendte til blandt andre to af DSBs underdirektører.

Her skriver han, at han skaffet fortrolige oplysninger til DSB om regeringens forhandlinger om betalingsringen i København. Oplysningerne skulle bruges til at favorisere DSBs forhandlingsposition.

Ifølge mailen fra Lars Poulsen er informationerne skaffet fra Finansministeriet gennem en tidligere minister. Det er uvist, hvem den tidligere minister er.