Schweizisk forsikringskæmpe skuffer på bundlinjen

Pres på forsikringsdriften betyder faldende overskud i forsikringskæmpen Zürich, som dermed skuffer analytikerne med sit kvartalsregnskab torsdag morgen.

Foto: TOBY MELVILLE. Forsikringskæmpen Zürich overvejer for tiden at købe på RSA, der blandt andet ejer danske Codan. I regnskabet siger Martin Senn, at et køb formentlig ville kunne bringe store fordele til investorerne, men at der ikke er truffet nogen beslutninger endnu.
Læs mere
Fold sammen

Zürichs overskud efter skat faldt 1 pct. til 840 mio. dollar i kvartalet og kom dermed bag på analytikerne, som i snit havde forventet en fremgang til 926 mio. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg.

Combined ratio, et mål for hvor høj en andel af forsikringspræmierne, der udbetales som skadeserstatning, steg til 98,3 pct. i første halvår fra 95,7 pct. et år før og var med til at presse overskudsmarginalen.

- Lønsomheden i vores generelle forsikringsforretning var negativt påvirket af store tab, især inden for virksomheder og Storbritannien, samt højere udgifter, udtaler topchef Martin Senn i regnskabet. Han lover at arbejde med begge områder for at forbedre resultaterne.

Zürich overvejer for tiden at købe på RSA, der blandt andet ejer danske Codan. I regnskabet siger Martin Senn, at et køb formentlig ville kunne bringe store fordele til investorerne, men at der ikke er truffet nogen beslutninger endnu.