SAS dropper Dreamliner i kæmpe flyordre

SAS kommer ikke til at flyve med letvægtsmaskinen Dreamliner. Til gengæld har SAS bestilt 12 nye Airbus-langdistancefly til en værdi af 3,3 milliarder dollar - eller næsten 19 milliarder kr.

Her er et af SAS' nye langdistancefly Airbus A 350 Fold sammen
Læs mere
Foto: IAN LANGSDON / POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS og Airbus har underskrevet en hensigtserklæring om en ordre på otte nye A350 -900 XWB og fire nye A330-300 Enhanced. Ordren har en værdi på 3,3 milliarder dollar - eller næsten 19 millairder kr. Så mange penge skal SAS imidlertid ikke have op af den slunkne pengekasse. Ordren finansieres af eksportkreditfinansiering og sale & leaseback.

Aftalen med Airbus markerer samtidig lanceringen af SAS langrutestrategi med en omfattende plan for fornyelse af flåden, optioner på yderligere seks A350-900 fly og en gennemgribende fornyelse af kabinerne på den eksisterende flåde.

Billedserie: Her er SAS' nye langdistancefly

SAS har netop lanceret et helt nyt servicekoncept, som skal skabe den mest moderne rejseoplevelse for kunderne. Tilbuddet til kunderne bakkes op af en omfattende flådefornyelsesplan med 65 kortrutefly, som allerede er offentliggjort og igangsat, og nu fuldendt med en omfattende flådeplan for langruterne.

"Jeg er utrolig glad for dagens annoncering. Mens vi leverer på vores strategi og plan for et lønsomt SAS, lykkedes vi samtidig med at skabe de forandringer, som kan gøre det muligt at investere i vores fremtid som Skandinaviens førende flyselskab - til gavn for vores kunder, medarbejdere og aktionærer," siger Rickard Gustafson, SAS Group koncernchef & CEO.

Læs også: Dreamliner eller A350 - hip som hap

A350 er en spritny flytype med avanceret aerodynamik, de nyeste materialer og teknologi på markedet. Den giver op til 30 procent mindre brændstofforbrug per passagersæde og halverer støjniveauet i sammenligning med eksempelvis A340.