Sampension høvler omkostningerne ned

Pæne resultater på investeringssiden og lavere omkostninger til kunderne. Sådan lyder resultaterne i landets tredjestørste pensionsselskab, det kundeejede Sampension. Selskabet har fået 4.200 nye kunder sidste år.

Størstedelen af Sampensions kunder er i den offentlige sektor. Selskabet kom pænt gennem 2013, viser ny årsrapport. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver billigere at være kunde hos landets tredje største pensionsselskab Sampension. Det kundeejede selskab skærer omkostningerne til administration ned, så de kommer ned på 416 kr. pr. forsikret. Det viser det seneste årsrapport fra Sampension, der netop er sendt på gaden.

Heri kan man også ae, at selskabet kom gennem 2013 med ganske pæne resultater på investeringssiden.

Sampension har aktiver på lige over 200 milliarder kroner og sørger for pensionsordninger til knap 300.000 danskere. Hovedparten af kunderne er ansat inden for den kommunale og statslige sektor.

Selskabet fik et samlet investeringsafkast på 8,3 mia. kr. før skat og afdækning. Der er tale om afkast til de kunder, der har deres pension i de garanterede gennemsnitsrenter.

Når det gælder den ny pension med markedsrenter, gav den et plus på investeringssiden på 8,9 pct. I årsrapporten kan man samtidig se, at selskabet har fået 4.200 nye kunder.

»Samtidig med faldende omkostninger har vi formået at fastholde et godt afkastniveau. På markedsrenteproduktet 3 i 1 Livspension har vi opnået afkast på over 17 pct. for de yngste grupper. På gennemsnitsrenteproduktet har vi trods rentestigninger opnået et afkast på 4,3 pct. på investeringsporteføljen,« siger administrerende direktør i Sampension Hasse Jørgensen.

Han påpeger, at selskabet har skåret omkostningerne ned med syv pct. fra 2012 og til 2013, og den udvikling vil fortsætte her i det nye år, lyder det fra Sampension.