Salget af Apple Watch styrtdykker

Urværket knirker gevaldigt i Apple-CEO Tim Cooks første produkt, Apple Watch. I andet kvartal er salget mere end halveret.

Justin Sullivan/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Salget af Apples seneste satsning, Apple Watch, tegner til at blive en skuffelse. Tal fra analysefirmaet IDC antyder, at der blev solgt under halvt så mange ure i andet kvartal som i det foregående.

Apple har ikke offentliggjort nogle officielle salgstal for Apple Watch, der kom på markedet i april sidste år, men analytikere har estimeret, at Apple har solgt i omegnen af 12 millioner ure. Det er langt mindre end analytikerne havde forventet af uret, der er den første nye hardware-satsning fra tech-giganten, siden Tim Cook tog over som CEO fra nu afdøde Steve Jobs i 2011.

Det store fald i salget er usædvanligt for Apple, der har været forkælet af en overvældende succes i mere end et årti. Til sammenligning oplevede Iphonen ni år med uafbrudt fremgang i salget efter sin lancering i 2007.

De skuffende tal vil uden tvivl bekymre CEO Tim Cook, for flere aktieanalytikere har stillet spørgsmålstegn ved, hvilke produkter der skal hæve toplinjen for Apple i de kommende år. Noget tyder på, at investorerne ikke skal hænge deres hat på Apple Watch.