Nu er den her: En stødsikker skærm til verdens smartphones

En af verdens største leverandører af glas til smartphones lancerer en ny generation af gorillaglas, der skal gøre det mindre risikabelt at tabe sin smartphone på gaden.

Broken iPhone on asphalt outdoors Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glasproducenten Corning producerer en særlig type glas, der bliver brugt til 70 procent af verdens smartphones deriblandt Apple og Samsungs.

Nu er femte generation af Gorilla Glass, som produktet hedder, på vej ud til telefonproducenterne, og hvis man skal tro Corning, er det godt nyt til smartphone-ejerne.

Det nye glas er nemlig det hidtil mest holdbare af slagsen. Ifølge Corning klarer 80 procent af skærmene et fald fra 1,6 meter, skriver BBC.

Den nye type glas blevet testet på hårde overflader. Ved en fremvisning for journalister, blev telefoner med glasset smidt ned fra 1,6 meters højde og landede på sandpapir. Udover at overleve faldene er glasset ifølge virksomheden også mindre sårbart over for ridser og andre skrammer end de produkter, der er på markedet i dag.

Det forventes, at de første telefonproducenter vil integrere det nye glas i deres produkter i løbet af de næste måneder.

»Vi har arbejdet med vores tætteste kunder i en del tid nu, og der er en stor interesse for produktet af indlysende årsager,« siger John Bayne, der er vicepresident i Corning til BBC.

Han advarede dog mod, at Corning ikke har kontrol over, hvordan producenterne vælger at designe deres smartphones, hvorfor nogle modeller kan ende med at blive lidt mindre holdbare, end testene har vist.

Corning ville ikke tillade BBC at fortage test af det nye glas.