Så kan danskerne tage TV-kanalerne under armen

Danmarks næststørste kabel-TV-selskab gør det nu muligt at se i første omgang danske, tyske, svenske, norske og franske TV-kanaler på PC eller mobiltelefon, når man ikke er hjemme.

Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 175.000 danske husstande kan fra i dag tage deres TV-kanaler med sig, når de begiver sig rundt i Danmark. Så længe de har adgang til mobilnettet eller – endnu bedre og billigere – et trådløst net, følger kanalerne med på deres PC, tavle-PC eller mobiltelefon.

Danmarks næststørste kabel-TV-selskab, Stofa, gør det nu for formodentlig første gang i Europa muligt at se net-TV uden for hjemmet. De, der har både TV og internetforbindelse hos Stofa, vil kunne se DRs kanaler, de svenske og norske kanaler, tyske ARD, ZDF, SAT1, Super RTL, spanske TVE International, Nick Junior og franske TV5 via et lille program på deres Apple- eller Android-telefon eller gennem deres almindelig internetprogram.

»Målet er fortsat, at alle kanaler skal med, og vi arbejder på at sikre rettigheder til at udvide pakken. De nuværende kanaler udgør lige omkring 20 procent af det samlede antal. Vi når ikke dem alle i 2012 men forventer absolut, at alt TV bliver mobilt,« siger Stofas salgs- og marketingsdirektør Michael Broch Hansen, som i første omgang mest forventer, at folk vil se TV i kortere perioder på den nye måde, selv om campisterne måske nok vil være med i længere tid ad gangen.

Koster ikke ekstra
Hidtil har man »kun« kunnet se fjernsyn på PCer og mobiltelefoner, så længe man befandt sig derhjemme. Stofas såkaldte »Web-TV to go« kræver, at de antenneforeninger, som er Stofas største kunder, har en såkaldt fordelsaftale, som også giver adgang til net-TV derhjemme. Det har omkring halvdelen af Stofas 350.000 kunder. Den mobile net-TV-løsning koster ikke ekstra.

TV-leverandørerne har i lang tid ønsket at kunne tilbyde danskerne mulighed for at bruge deres TV-abonnement over nettet, når de ikke er hjemme, men rettighederne har hidtil spændt ben for det. Gennembruddet er kommet med en aftale med rettighedsorganisationen Copydan, men en række TV-selskaber ønsker fortsat ikke at lade deres kanaler være med. Derfor kan man i første omgang ikke se TV 2, Visats TV3 og SBS’ Kanal 4 og Kanal 5, når man forlader hjemmet. Til gengæld lægger Stofa en række HD-film fra Red Bull Media House med i puljen.

Man kan højst koble to PCer eller telefoner på sit net-TV uden for husstanden, og forbindelsen virker kun i Danmark.


INFOshop GUIDE: Sådan vælger du den rigtige champagne