Ringkjøbing-topchef afventer opjustering: Et kvartal gør ingen sommer

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Selv om Ringkjøbing Landbobank har tjent flere penge i årets første kvartal, end banken havde budgetteret med, så kommer der ingen opjustering allerede nu.

Det skyldes, at der har været medvind over stort set hele linjen, hvilket ikke nødvendigvis ventes at være billedet gennem hele 2017.

- Vi har haft et exceptionelt godt kvartal. Jeg venter, at tendensen holder ved resten af året, men det er ikke sikkert, at man tage vores resultater i første kvartal og gange med fire, siger John Fisker, der er administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank.

- Et kvartal gør ingen sommer, og vi vil godt have lidt mere visibilitet for hele året, og derfor holder vi ved forventningerne, siger han.

Ringkjøbing Landbobank kommer ud af første kvartal med et basisresultat på 171 mio. kr., hvilket er en stigning fra 157 mio. kr. i samme periode året før. For hele året hedder forventningerne fortsat et overskud på 515-615 mio. kr.

John Fisker peger på, at særligt gebyrindtægterne i kvartalet var højere end ventet, og det skyldes primært handel med aktier og andre former for værdipapirer.

- Det kan relateres til en relativt pæn tilgang af nye kunder. Vi har faktisk ikke en enhed, hvor der er tilbagegang på det område. Samtidig er nedskrivningerne lidt lavere end forventet, og det bidrager til fremdriften i kvartalet, siger John Fisker.