Ringkjøbing Landbobank: Præciserer forventning opad efter god periode

Ringkjøbing Landbobank ligger foran egne budgetter efter et tredje kvartal præget af fremgang målt på basisindtjeningen, og derfor præciseres forventningerne til helåret til omkring toppen af det tidligere udmeldte interval.

Foto: Henning Bagger. Ringkjøbing Landbobank ligger foran egne budgetter efter et tredje kvartal præget af fremgang målt på basisindtjeningen, og derfor præciseres forventningerne til helåret til omkring toppen af det tidligere udmeldte interval.
Læs mere
Fold sammen

Det følger, efter at banken i årets første ni måneder har landet en basisindtjening på 764 mio. kr., hvilket er en stigning på 43 mio. kr. sammenlignet med de 721 mio. kr., som banken realiserede i den tilsvarende periode året før.

Basisresultatet endte i dette års første ni måneder på 520 mio. kr. mod 461 mio. kr. i samme periode sidste år. Det var blandt andet hjulpet på vej af lavere nedskrivninger, da de faldt til 10 mio. kr. fra 36 mio. kr. i de første ni måneder af 2016.

På bundlinjen ramte Ringkjøbing Landbobank i årets første ni måneder et resultat før skat på 580 mio. kr., hvilket var en stigning på 17 pct. i forhold til det overskud på 497 mio. kr., der blev hentet hjem efter de første ni måneder i fjor.

Efter at have lukket sit tredje kvartal regner Ringkjøbing Landbobank nu med at lande et basisresultat i den øvre ende af det tidligere udmeldte interval på 600-665 mio. kr.