Rigmænd skyder millioner i Nørrebro Bryghus - igen igen

Selvom Nørrebro Bryghus taber penge og egenkapitalen er gledet i minus, er ejerkredsen fortrøstningsfuld og giver igen det kendte selskab en kapitalindsprøjtning.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er røde tal på bundlinjen, egenkapitalen er væk og forretningen overlever kun fordi ejerkredsen igen har indskudt millioner af kroner. Det skriver Børsen på baggrund af 2012-årsregnskabet fra Nørrebro Bryghus.

Alligevel er Frederik Heegaard, som ejer godt 66 procent af Nørrebro Bryghus og søsterselskabet Baldersbrønde Bryggeri fortrøstningsfuld.

»Egenkapitalen er væk, så vi har lånt selskabet nogle penge. Alligevel er vi faktisk relativt tilfredse, fordi vi i forhold til året før har fået en markant bedre indtjening sidste år, hvis man samtidig tager med i betragtning, at vi har haft nogle store engangsomkostninger til fratrådt personale,« siger han til Børsen.

Efter flere kapitalindsprøjtninger skulle 2012 ellers have været året, hvor bryghuset fik sorte tal på bundlinjen, men selvom det er reduceret i forhold til tidligere, er der minus i både Nørrebro Bryghus, der taber 1,3 millioner kroner, og Baldersbrønde Bryggeri, som noterer 6,8 millioner i minus på driften.

Dermed skrider egenkapitalen i begge selskaber tilsammen ned i minus 3,2 millioner kroner og begge selskaber får en revisoranmærkning med på vejen.

Men Frederik Heegaard og hans partner, Lars Thuesen, der ejer 33 procent af selskaberne, kaster ikke håndklædet i ringen.

»Vi har passeret point of no return, og det ville være fjollet at stoppe nu. Jeg ved, jeg bliver stillet til regnskab for det, men jeg siger ikke desto mindre, at det er mit håb og også min forventning, at vi får de sorte tal, vi vil have, på bundlinjen her i 2013,« siger Frederik Heegaard, der blandt andet er blevet rig på at sælge feriehusudlejningsselskabet Novasol til kapitalfonden Polaris i 2002.