Rema 1000 giver MobilePay en ny sejr

Dagligvarekæden Rema 1000 har valgt at erstatte Nets kortterminaler med Verifones, bl.a. fordi den også kan tage imod MobilPay ved kasse et.

Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1000 Ingenico-terminaler fra Nets bliver skiftet ud med den amerikanske kæmpe Verifone. Begrundelsen er, at man i Rema 1000 gerne vil imødekomme alle former for betalinger bl.a. MobilePay, og det kan Verifones terminal med sin nye teknologi. Det skriver Dagbladet Børsen.

»Med Verifones terminaler har vi mulighed for at tage imod alle typer af betalinger. Vi har indtil nu haft den lille hvide boks til MobilePay og vil fortsat gerne kunne tilbyde betaling med MobilePay,« siger Økonomidirektør i Rema 1000, Torben L. Sørensen til Dagbladet Børsen.

Hvis butikker med Nets-terminaler ønsker at kunne tage imod MobilePay, skal de i dag have en særlig hvid boks. Det har mange butikker klaget over, for det er noget rod med så mange bokse ved disken. Rema 1000 er ikke den første dagligvarekæde, der springer over til Verifone. Det samme annoncerede Dagrofa, der har kæderne Kiwi, Meny og Spar, i slutningen af september. De ville begynde at installere de nye terminaler fra Verifone med samme begrundelse som Rema 1000.

Lysere tider for MobilePay

Danske Banks populære app MobilePay har hele tiden haft et godt greb i overførelser mellem privatpersoner, men MobilePay har aldrig rigtig slået igennem i butikkerne. I september i år kunne Berlingske Business fortælle, at MobilePay var presset af Nets nye mobile Dankort. Men det ser nu ud til, at historien for MobilePay kan få en lykkelig slutning med MobilePays samarbejde med Verifone.

»Aftalen med Verifone giver flere muligheder for forbrugerne, og i takt med at vi lander flere aftaler med flere kæder, vil man som MobilePay-bruger få flere muligheder for at bruge løsningen i butikkerne,« siger chef for MobilePay i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen til Børsen.

De nye terminaler fra Verifone forventer Rema 1000 at installere i januar 2017, og processen burde være færdig i marts samme år.