Ransagning efter tip om industrispionage

Politiet har i dag gennemført en ransagning hos IT-virksomheden Comway i Sydhavnen, fordi distributøren Frode Herløv A/S anklager Comway for at have brudt ind i salgsdatabasen.

Ni ud af ti arbejdsdage op til tre gange dagligt har Comway skaffet sig adgang til Frode Herløvs database i perioden marts - september 2007, skriver IT-distributøren Frode Herløv i en pressemeddelelse. De fortæller, at de har beviser for, at Comway i denne periode har kunnet overvåge Frode Herløvs salgs- og indkøbsmedarbejdere ved hjælp af virksomhedens fakturasystem og uretmæssigt har kigget Frode Herløvs medarbejdere over skulderen.

»Der er tale om en så omfattende overvågning, at de har været helt nede at følge enkelte af vores medarbejderes arbejdsprocesser både på salgs- og indkøbssiden. I løbet af et halvt år har Comway foretaget ikke mindre end 7.204 registreringer på vores fakturasystem,« siger Jan Lippert, der er administrerende direktør i Frode Herløv i pressemeddelelsen.

»Når der blev forhandlet en god aftale hjem, eller vores medarbejdere fik en ny kunde, har vi jo - set i bakspejlet - måtte sande, at vi gjorde benarbejdet, mens Comway skummede fløden, idet vi igen og igen oplevede, at Comway var i stand til at stille med et totalt identisk tilbud, selv om de ikke kendte vores – blot til en lavere pris. Det har især været slående, når vi haft kontakt med helt nye kunder, at Comway var lige i hælene på os og fik den næste ordre, fordi de kunne give nøjagtig samme tilbud som os, men til en lidt lavere pris. Hvordan det kunne ske gang på gang, har vi heldigvis nu fået svaret på,« skriver Jan Lippert.

På baggrund af Frode Herløvs anmeldelse har politiet i dag foretaget en ransagning hos Comway, og advokatfirmaet Plesner forbereder nu på vegne af Frode Herløv A/S dels en forbudssag mod Comway og dels en erstatningssag for tab af kunder og fortjeneste.

Comways direktør Peter Garber bekræfter over for Ritzau, at politiet har ransaget virksomheden. Han fortæller, at det er en medarbejder fra Comway, der tidligere har været ansat hos Frode Herløv, som er sat i forbindelse med spionagen.

- Der er nu sat en undersøgelse i gang om, hvorvidt vores medarbejder har haft adgang til Frode Herløvs systemer, siger han til Ritzau. Den pågældende medarbejder er ikke længere ansat hos Comway. Ingen er endnu sigtet i sagen.