Tidligere ansat beskyldes for industrispionage

En tidligere medarbejder hos IT-distributøren Frode Herløv, der i et halvt år var ansat hos Comway, er under mistanke for at stå bag industrispionage mod sin gamle arbejdsplads.

Administrerende direktør for Comway, Peter Garber bekræfter, at politiet i dag har gennemført en ransagning hos it-virksomheden Sydhavnen på baggrund af en anmeldelse fra it-distributør Frode Herløv A/S.

»Det er meget nyt for os, og vi har bistået politiet med oplysninger hele dagen, » siger administrerende direktør Peter Garber.

Han ved ikke om politiet har taget kontakt til den tidligere medarbejder, eller hvor den pågældende arbejder i dag.

Anmeldelsen går ud på, at i ni ud af ti arbejdsdage, op til tre gange dagligt har Comway skaffet sig adgang til Frode Herløvs database i perioden marts - september 2007, netop den periode, hvor en tidligere medarbejder fra Frode Herløv arbejdede hos Comway. Frode Herløv siger, at de har beviser for, at Comway i den periode har overvåget Frode Herløvs salgs- og indkøbsmedarbejdere ved hjælp af virksomhedens fakturasystem, og uretmæssigt kigget Frode Herløvs medarbejdere over skulderen.

»Der er tale om en så omfattende overvågning, at de har været helt nede at følge enkelte af vores medarbejderes arbejdsprocesser både på salgs- og indkøbssiden. I løbet af et halvt år har Comway foretaget ikke mindre end 7.204 registreringer på vores fakturasystem,« siger Jan Lippert, der er adm. direktør i Frode Herløv i en pressemeddelelse.

Peter Garber forventer at undersøgelserne går videre i morgen og han bekræfter, at der har været kontakt mellem Comway og Frode Herløv.

»Jo, vi er på talefod, men hvad vi har talt om, kan jeg ikke udtale mig om.«

Industrispionagen blev opdaget ved, at når der blev forhandlet en aftale hjem, eller Frode Herløv-medarbejderne fik en ny kunde, kunne de i bakspejlet se, at mens de gjorde benarbejdet, skummede Comway skummede fløden. Den ene gang efter den anden oplevede de, at Comway var i stand til at stille med et totalt identisk tilbud, selv om de ikke kendte Frode Herløvs – blot til en lavere pris. Især efter en kontakt med helt nye kunder var Comway var lige i hælene og fik den næste ordre, fordi de kunne give nøjagtig samme tilbud, men til en lidt lavere pris.

På baggrund af Frode Herløvs anmeldelse har politiet i dag foretaget en ransagning hos Comway, og advokatfirmaet Plesner forbereder nu på vegne af Frode Herløv A/S dels en forbudssag mod Comway og dels en erstatningssag for tab af kunder og fortjeneste.