Nyt krimispil suger børn til sig

Spiluniverset Crimeville har på 12 dage fået 15.000 registrerede brugere - det var målet efter et halvt år.

Det nye danske Crimeville-spil blev lanceret for to uger siden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt, dansk børnekrimispil nærmest suger børn til sig. På 12 dage har firmaet bag nået det mål, der var sat op for et halvt år.

Det er spillet Crimeville fra medieselskabet Art of Crime, der er blevet en uventet succes. Ifølge stifteren og administrerende direktør, Ida Brinck-Lund, var planen at nå lige omkring 600 brugere i den første måned.

»I stedet får vi minimum 300 ind om dagen,« siger hun.

Se også: Årets bedste computerspil

Crimeville er et detektivunivers med skøre figurer. Spillet er beregnet for de 6-12-årige, der skal løse skøre krimimysterier og spille indbyggerne i Crimeville. Det har taget otte år at udvikle spilleuniverset, som også omfatter et netunivers og tegneserier samt små billedkort, som kan købes i butikkerne. Snart kommer også mobilspil til.

Selve det at spille er gratis. Firmaet bag tjener pengene på »alt det andet«.

På 15 dage har 15.000 børn registreret sig, og snart vil også svenske og norske børn kunne være med på deres egne sprog.

Svært at rejse penge i Danmark

»Næste udfordring bliver - som i hele den danske spilbranche - at skalere med de rigtige investorer. I øjeblikket viser den danske spilindustri et enormt potentiale, alligevel ser det ud til, at vi må til udlandet for at finde de rigtige partnere og investorer. Det er jo sørgerligt for dansk erhvervsliv, hvis væksten sker i udlandet,« siger Ida Brinck-Lund.

Art of Crime blev stiftet i 2002 og fik tre år senere Aller Norge som første investor. Siden er der rejst knap 10 millioner danske kroner til projektet, der fik en million kroner i talentstøtte fra Nordic Game Program og Det Danske Filminstitut.